Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Θρησκεία

Σκωτία: Νομοσχέδιο αποποινικοποιεί τη βλασφημία

Προσπάθεια «εκσυγχρονισμού» της νομοθεσίες προωθεί η κυβέρνηση της Σκωτίας.

Συγκεκριμένα, ένα νέο νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της βλασφημίας, δημοσίευσε χθες, η κυβέρνηση της Σκωτίας, περισσότερα από 175 χρόνια μετά τις τελευταίες διώξεις γι' αυτήν την κατηγορία.

Για το Εδιμβούργο, η διατήρηση αυτού του αδικήματος στον νόμο κατά του μίσους και των διακρίσεων «δεν αντικατοπτρίζει πλέον το είδος της κοινωνίας στην οποία ζούμε».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χούμζα Γιούσαφ είπε ότι ο νόμος θα εκσυγχρονιστεί και θα καλύπτει στο εξής τις διακρίσεις που βασίζονται στην ηλικία, την αναπηρία, την καταγωγή, τη θρησκεία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. «Με τη θέσπιση ισχυρών νόμων, το κοινοβούλιο θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα» ότι τέτοιες πράξεις «δεν θα γίνονται ανεκτές», πρόσθεσε.

Το νομοσχέδιο χαιρέτισε η Humanists UK, μια οργάνωση που δίνει αγώνα κατά του νόμου για τη βλασφημία από το 2015.

«Οι ανθρωπιστές κάλεσαν τις κυβερνήσεις να καταργήσουν τους νόμους αυτούς σε αλληλεγγύη προς τα θύματα των καταπιεστικών νόμων περί βλασφημίας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης 'Αντριου Κόπσον.

Εάν ψηφιστεί ο νόμος, η Σκωτία θα ακολουθήσει πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Δανία, ο Καναδάς, η Ελλάδα και η Ιρλανδία, όσον αφορά την αποποινικοποίηση της βλασφημίας.

Η τελευταία υπόθεση βλασφημίας στη Σκωτία στόχευε τον βιβλιοπώλη Τόμας Πάτερσον γιατί είχε «παρουσιάσει αφίσες βέβηλου χαρακτήρα» στη βιτρίνα του το 1842. Η Αγγλία και η Ουαλία εγκατέλειψαν τους νόμους περί βλασφημίας το 2008.
 

Tags
Back to top button