Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Οι ΑΠΕ θα ρίξουν απότομα τις τιμές ρεύματος τα επόμενα χρόνια

Σήμερα ο αρμόδιος υπουργός ΠΕΝ, Θόδωρος Σκυλακάκης, παρουσίασε το σχέδιο στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής.

Ο κος Σκυλακάκης στάθηκε ιδιαίτερα στις δημοσιονομικές προκλήσεις που δημιουργεί όχι μόνο η ενεργειακή μετάβαση της χώρας, αλλά και η υψηλή αβεβαιότητα της κλιματικής κρίσης. Όλα αυτά σε ένα πιο σφιχτό δημοσιονομικό περιβάλλον από ότι είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Ο υπουργός εκτιμά ότι μέσω της ταχείας μετάβασης προς τις ΑΠΕ αναμένει τη διαμόρφωση πολύ χαμηλότερων τιμών ηλεκτρισμού τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, η μεταβλητότητα θα είναι έντονη αφού κατά περιόδους οι τιμές θα πέφτουν τόσο πολύ ώστε να απειλούν τις νέες επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια.

Αυτό είναι μείζον ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κατάλληλα από την κυβέρνηση.

Επίσης, ο υπουργός στράφηκε ενάντια στις επιδοτήσεις, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος με τα φωτοβολταϊκά που σήμερα στοιχίζουν στον καταναλωτή 800 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι πρέπει να προσφέρονται επιδοτήσεις πολύ προσεκτικά σε νέες τεχνολογίες και μόνο εφόσον θα παράγουν εγχώρια προστιθέμενη αξία.

Tags
Back to top button