Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχοινάς: "Η ασφάλεια είναι το βασικό δικαίωμα όλων των Ευρωπαίων"

Η πρόσκληση έχει συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF). Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μεταξύ 8 Φεβρουαρίου και 4 Απριλίου 2024, σύμφωνα με την . 

Η πρόσκληση θα χρηματοδοτήσει έργα που στοχεύουν στη βελτίωση της συνολικής ασφάλειας των δημόσιων χώρων με έμφαση σε έξι διαφορετικές προτεραιότητες: τόποι λατρείας όλων των θρησκειών, εβραϊκοί τόποι λατρείας, απειλές CBRN (χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και πυρηνικές), διακίνηση πυροβόλων όπλων, σκυλιά ανίχνευσης εκρηκτικών. Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, υπό το πρίσμα της ανησυχητικής έξαρσης των αντισημιτικών περιστατικών σε ολόκληρη την ΕΕ, μετά την  τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, διέθεσε 5 εκατομμύρια ευρώ του συνολικού προϋπολογισμού αποκλειστικά για έργα για την προστασία των εβραϊκών τόπων λατρείας σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής με τίτλο «Δεν υπάρχει χώρος για μίσος: μια Ευρώπη ενωμένη ενάντια στο μίσος».

Ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι  «είναι απαράδεκτο 78 χρόνια μετά το τέλος της Σοά, οι Εβραίοι στην Ευρώπη να ζουν ξανά με φόβο και να νιώθουν την ανάγκη να κρύψουν την ταυτότητά τους. Η ασφάλεια είναι το βασικό δικαίωμα όλων των Ευρωπαίων και προϋπόθεση για την άνθηση της εβραϊκής ζωής. Με αυτό το κάλεσμα, η ΕΕ θα υποστηρίξει τις εθνικές αρχές για τη διασφάλιση της ασφάλειας των εβραϊκών κοινοτήτων και όλων των πολιτών».

Η ασφάλεια όλων όσων ζουν στην Ευρώπη αποτελεί προτεραιότητα για την Επιτροπή, υπογραμμίζεται.  Η Επιτροπή έχει ήδη λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της προστασίας των δημόσιων χώρων και την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης, επίσης μέσω του δικτύου ευαισθητοποίησης για τη ριζοσπαστικοποίηση και του φόρουμ της ΕΕ για το διαδίκτυο. Η εντολή της Europol έχει επίσης ενισχυθεί, έτσι ώστε ο οργανισμός να μπορεί να υποστηρίζει ακόμη καλύτερα τα κράτη μέλη όσον αφορά τη διασφάλιση της ασφάλειας. Η Επιτροπή ενέκρινε τέλος τον κανονισμό για την πρόληψη της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο, διασφαλίζοντας ότι κάθε τρομοκρατικό περιεχόμενο αφαιρείται το πολύ εντός μίας ώρας.

Tags
Back to top button