Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σκανδαλώδες σποτ του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού (βίντεο)

Φάκελος Τουρκία • 14/05/2021 - 7:22
Σκανδαλώδες σποτ του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού (βίντεο)

Στο ναδίρ οι κρατήσεις στον τουρισμό στην Τουρκία

Μια σκανδαλώδη διαφήμιση δημοσιοποίησε το τουρκικό υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να προσελκύσει τους ξένους τουρίστες στη χώρα, με εργαζόμενους στον τουρισμό να φορούν μάσκες με την ένδειξη «Απολαύστε (την Τουρκία) – Έχω εμβολιαστεί», σύμφωνα με το Έθνος

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν μια τέτοια μάσκα επιβλήθηκε να τη φορούν όλοι οι υπάλληλοι στον τουρισμό στην Τουρκία, αλλά ακόμη και η εμφάνιση μίας τέτοιας μάσκας με το αμφιλεγόμενο μήνυμα σε επίσημο διαφημιστικό σποτ ήταν αρκετή για να προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα. Μετά τις αντιδράσεις, το βίντεο αποσύρθηκε από τη σελίδα του υπουργείου.

«Αυτός είναι ο Τούρκος. Γελοιοποιούμαστε προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες», ήταν ένα από τα χιλιάδες μηνύματα στα σόσιαλ μίντια, που καταγγέλλουν την τουρκική κυβέρνηση για παντελή έλλειψη ευαισθησίας, την ώρα που ο λαός της χώρας δεν έχει εμβόλια να εμβολιαστεί.

Η κυβέρνηση δέχεται τελευταία πολλές επικρίσεις για την έλλειψη εμβολίων, αλλά και τον τρόπο χειρισμού της πανδημίας, που στοιχίζει τη ζωή σε εκατοντάδες πολίτες πλέον καθημερινά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Καταφέρατε ακόμη και μέσα στο μπαϊράμι να δηλητηριάσετε το έθνος μας. Έχουμε ένα υπουργείο που ταπεινώνει το ίδιο του το έθνος! Η τουριστική βιομηχανία χρειάζεται αυτά τα έσοδα. Αλλά θα ήταν ωραίο αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με έναν αρμόδιο πού και πού κ. @RTErdogan και κ. @MehmetNuriErsoy!»

Πριν από λίγες εβδομάδες, τα βέλη της κριτικής είχε δεχτεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν σε δηλώσεις του στο Βερολίνο είχε πει ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι θα έρθουν σε επαφή με τουρίστες που θα προτιμήσουν φέτος την Τουρκία.

Η δήλωση αυτή επικρίθηκε από κάποιους ότι θα δώσουν όλα τα εμβόλια σε όσους έρθουν σε επαφή με τους τουρίστες και όχι στο λαό και ότι η κυβέρνηση τα δίνει όλα στον τουρισμό. Ωστόσο, σε διευκρινιστική του δήλωση σε δημοσιογράφο της «Χουριέτ» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι εννοούσε φυσικά ότι θα εμβολιαστούν όλοι στον τουριστικό κλάδο από τον ξενοδόχο και τον εστιάτορα μέχρι τον ξεναγό στις τουριστικές περιοχές πρώτα. Δεν εννοούσε ακόμη και τους πολίτες στις τουριστικές περιοχές που θα δουν τον τουρίστα από 20 και 100 μέτρα μακριά.

Στο ναδίρ οι κρατήσεις στον τουρισμό στην Τουρκία, σε άνοδο στην Ελλάδα

Επίσης, επικρίσεις δέχεται η Τουρκία για τη σημαντική μείωση των τουριστικών κρατήσεων λόγω του χειρισμού της πανδημίας και ειδικά από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές για την χώρα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, βάσει στοιχείων της 29ης Απριλίου, οι κρατήσεις από τη Γερμανία, για τη θερινή περίοδο (1 Ιουλίου έως 30 Οκτωβρίου 2021), εμφανίζονται μειωμένες περισσότερο από 80% σε σχέση με το 2019 και κατά 65% σε σχέση με το 2020. Αντίστοιχα, όπως καταγράφεται, οι κρατήσεις από την Αγγλία για την ίδια περίοδο μειώθηκαν κατά 45% σε σύγκριση με το 2019 και κατά 37% σε σύγκριση με το 2020.

Αντίθετα, όπως σχολιάζεται στα τουρκικά ΜΜΕ, οι κρατήσεις από την Αγγλία προς την Ελλάδα, η οποία εφαρμόζει μια αποτελεσματική διαδικασία εμβολιασμού, αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με το 2019 και κατά σχεδόν 40% σε σύγκριση με πέρυσι.

Tags
Back to top button