Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σκάνδαλο με τις "βρώμικες δουλειές" Ερντογάν και Μπορίσοφ - Βουλγαρικά όπλα μέσω Τουρκίας στην Συρία

Βούλγαρος δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι μέσω διπλωματικών πτήσεων από τη Βουλγαρία προς την Τουρκία, μετακινήθηκαν τόνοι πυρομαχικών και όπλων προς τους Τζιχαντιστές τρομοκράτες στη Συρία, με το  θέμα αυτό να ξεκινά από το 2015 και να συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Προειδοποιούν οι Ινδοί: Μυστικό πυρηνικό πρόγραμμα Κίνας-Τουρκίας-Πακιστάν απειλεί άμεσα και την Ελλάδα

Το σκάνδαλο στην γειτονική Βουλγαρία με την εμπλοκή μεταφοράς πυρομαχικών μέσω ντων διπλωματικών πτήσεων προς την Συρία προκαλεί οργή και την Ρωσία, αλλά και στην δύση για τα παιχνίδια των Τούρκων στην περιοχή αυτή. 


Η εισαγγελία της Σόφιας είχε ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα μετά την ανακάλυψη δεκάδων κιβωτίων πυρομαχικών βουλγαρικής προελεύσεως στο Χαλέπι, τα οποία παράγονταν από το εργοστάσιο στη Βουλγαρία, αλλά αυτή έμεινε στην μέση.

Σύμφωνα με την βουλγαρική εφημερίδα "Trud", ο λόγος για την έρευνα του εισαγγελέα αφορούσε  υλικό που είχε αποστείλει  ο Βούλγαρος  ανταποκριτής της εφημερίδας  Diehl Gaytandzhievoy από την Συρία.

Τρέχουν να προλάβουν οι Τούρκοι: "Πατέντες" για εκσυγχρονισμό των F-16 της

Ο Βούλγαρος  δημοσιογράφος είχε στείλει φωτογραφίες με τα  δεκάδες κιβώτια πυρομαχικών, που παράγονται στη Βουλγαρία προκαλώντας σάλο στην χώρα εμπλέκοντας μέχρι και τον πρωθυπουργό Μ.Μπόρισωφ.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν Τρία χρόνια βουλγαρικής κατασκευής πύραυλοι των 122mm του συστήματος "Grad" , που αποτελεί το πιο θανατηφόρο όπλο των  τζιχαντιστών, ανακαλύφθηκαν από Ρώσους κομάντος στην Συρία. 

Στο θέμα είχε παρενέβη και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Η ίδια είχε δηλώσει τότε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα προς τη βουλγαρική πλευρά.

Ουσιαστικά όμως , οι Βούλγαροι  εισαγγελείς “έθαψαν” το θέμα με τις  άδειες εξαγωγής βουλγαρικής εταιρείας πυρομαχικών στην Τουρκία και από εκεί στην Συρία και δεν ξανακούσαμε τίποτα έκτοτε.

ενέπλεκαν και ανώτατους  Βούλγαρους αξιωματούχους οι οποίοι φέρονταν να είχαν λάβει  μεγάλα ποσά σε μετρητά για την πώληση όπλων μέσω ενδιάμεσου φορέα, η οποία σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήταν η ΜΙΤ.

Υπενθυμίζουμε ότι τα φορτηγά στα Τουρκοσυριακά σύνορα που είχε ανακαλύψει η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τζουμχουριέτ, και τα οποία συνόδευαν Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ, αποδεικνύουν την εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, και τώρα και της Βουλγαρίας με την μεταφορά όπλων στο ισλαμικό κράτος.  

Έρευνες ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων (EADaily) και λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα  πώλησης και παράδοσης των βουλγαρικών όπλων προς τη Συρία, επιβεβαιώνονται και από  επίσημα στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Τουρκία, καθώς και την ίδια η Βουλγαρία.

Το κύκλωμα δεν απαιτούσε  κανέναν  διαμεσολαβητή, και εμπλέκει και την βουλγαρική κυβέρνηση επισήμως με τους  τζιχαντιστές.

Μιλάμε για πυρομαχικά όπως οβίδες πυροβολικού, εκτοξευτές χειροβομβίδων, αντιαρματικούς  πυραύλους, σφαίρες, τα οποία ξαφνικά έφταναν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Ισραηλινή "βόμβα": "Η Τουρκία αγόρασε τους S-400 για να προστατεύσει τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις"

Έτσι Μπορίσοφ και Ερντογάν έκαναν τις δουλείες τους στην Συρία, σε αγαστή συνεργασία για αυτό και η Βουλγαρία δεν δέχθηκε κύμα λαθρομεταναστών πέρυσι το καλοκαίρι, και όλοι οι μετανάστες κατευθύνονταν στον Έβρο και τα νησιά μας.     

 

Tags
Back to top button