Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Σκάνδαλο! Ένοχος ο Βόισλαβ Σέσελι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας – Ακόμα πονάει η Δύση με τους ήρωες του Σερβικού αγώνα

Το δικαστήριο του ΟΗΕ, που δίκασε σε δεύτερο βαθμό τον σέρβο υπερεθνικιστή Βόισλαβ Σέσελι, αποφάνθηκε σήμερα στη Χάγη πως είναι ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!

Πρωτοδίκως, το 2016, ο ιδρυτής του  σερβικού κόμματος SRS είχε αθωωθεί, προς γενική κατάπληξη, των κατηγοριών για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που είχαν απαγγελθεί σε βάρος του. Ο Σέσελι είχε αρνηθεί να παραστεί σ’ αυτή τη δίκη σε δεύτερο βαθμό. Έχει ήδη μείνει 12 χρόνια στη φυλακή.

Τον Φεβρουάριο του 2003 παραδόθηκε οικειοθελώς στο δικαστήριο της Χάγης. Η δίκη του ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε το 2012, ωστόσο, δεν λήφθηκε απόφαση εξαιτίας της εξαίρεσης ενός δικαστή που έγινε ύστερα από αίτημα του ιδίου του κατηγορουμένου. Βόισλαβ Σέσελι

Τον Νοέμβριο του 2014 αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος για λόγους υγείας. Είχε διαγνωστεί πως έπασχε από καρκίνο που είχε κάνει μεταστάσεις στο ήπαρ.

Παρά τα προβλήματα υγείας, μετά την επιστροφή του στη Σερβία, ο Σέσελι δραστηριοποιήθηκε πολιτικά. Προσπάθησε να ανασυγκροτήσει το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα, το οποίο βρισκόταν υπό διάλυση. Πρώτον, εξαιτίας της διάσπασής του το 2008. Δεύτερον, εξαιτίας της αποχώρησης δύο βασικών συνεργατών του: Του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και του πρωθυπουργού, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Tags
Back to top button