Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Συντάξεις: Τον Οκτώβριο καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 45.000 δικαιούχους

Μέσα στον μήνα, με εμβόλιμη πληρωμή ή στο τέλος του τρέχοντος με τις τακτικές πληρωμές των συντάξεων θα δοθούν τα αναδρομικά ποσά σε περίπου 50.000 συνταξιούχους με διπλή ασφάλιση, δηλαδή ΙΚΑ – ΟΑΕΕ, ΟΓΑ – ΙΚΑ, Δημόσιο – ΙΚΑ, Δημόσιο – ΟΑΕΕ κ.ά.

Τα ποσά που θα λάβουν τώρα, είναι οι αναδρομικές αυξήσεις 48 μηνών, ήτοι από Οκτώβριο του 2019 έως και τον Οκτώβριο του 2023, δεδομένου ότι από τον Νοέμβριο του 2023 και ύστερα, λαμβάνουν την αυξημένη σύνταξη.

Ο επανυπολογισμός του ποσού της ανταποδοτικής σύνταξης έχει γίνει στη βάση της αύξησης των συντελεστών αναπλήρωσης για όσους συνταξιοδοτήθηκαν με περισσότερα από τριάντα έτη ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, για όσους είχαν 31 έτη ασφάλισης, η προσαύξηση εκκινεί από 1,08% επί της ανταποδοτικής σύνταξης, ενώ, για όσους η σύνταξη έχει υπολογισθεί με 40 έτη ασφάλισης, η προσαύξηση φτάνει το 7,2%. Όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με ενδιάμεσους χρόνους, θα λάβουν αντίστοιχα ποσοστά προσαύξησης της σύνταξης.

Τα αναδρομικά για συνταξιούχους του Δημοσίου

Τα αναδρομικά ποσά για τους συνταξιούχους του δημοσίου ανέρχονται έως 20.000 ευρώ.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος του Δημοσίου με 37 έτη ασφάλισης, συνταξιοδοτήθηκε το 2017. Η βάση υπολογισμού της σύνταξης ήταν 1.612 ευρώ και με βάση αυτές τις αποδοχές, το ποσό της σύνταξης διαμορφώθηκε στα 1.058,06 ευρώ.

Με τον νέο συντελεστή αναπλήρωσης, η ανταποδοτική του σύνταξη αυξήθηκε κατά 5,16%, δηλαδή 83,17 ευρώ το μήνα μεικτά. Τα αναδρομικά που θα λάβει, είναι 3.992 ευρώ μεικτά.

Τα ποσά των αναδρομικών είναι μεικτά, καθώς τίθενται σε εφαρμογή σειρά κρατήσεων. Συγκεκριμένα οι κρατήσεις που επιβάλλονται είναι:

  • 6% η παρακράτηση για την υγειονομική περίθαλψη.
  • Κλιμακωτή παρακράτηση από 3% έως 14% λόγω της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης για τις συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.400 ευρώ.
  • Φόρος 20% επί του ποσού αναδρομικών.
Tags
Back to top button