Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συνομιλίες για την άρση των δασμών σε προϊόνα χάλυβα ξεκινούν ΕΕ και ΗΠΑ

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ θα ξεκινήσουν συνομιλίες για την άρση των δασμών στην εισαγωγή προϊόντων χάλυβα που είχε επιβάλει ο Ντ. Τραμπ. 

Σε κοινή τους δήλωση  τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμήνυσαν ότι "δεσμεύονται να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαβουλεύσεις άμεσα προκειμένου να βρουν λύσεις εντός του έτους" που θα αποδείξουν ότι οι δύο πλευρές μπορούν να αντιμετωπίσουν την πλεονάζουσα παραγωγική τους, να διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των βιομηχανιών χάλυβα και αλουμινίου στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και "να ενισχύσουν τη δημοκρατική μας συμμαχία".

Το ζήτημα με τους δασμούς έχει προκύψει εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2018 οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς 25% σε προϊόντα από χάλυβα που θα εισάγονταν από την ΕΕ και 10% σε προϊόντα από αλουμίνιο, με το επιχείρημα της εθνικής ασφάλειας.

Η ΕΕ αμφισβήτησε εξαρχής την κίνηση αυτή και μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να επιτευχθεί συμφωνία με την κυβέρνηση Τραμπ, το ευρωπαϊκό μπλοκ προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και επέβαλε αντίποινα σε εξαγωγές των ΗΠΑ ύψους έως 6,4 δισεκατομμυρίων ευρώ (7,78 δισεκατομμυρίων δολαρίων). Τα προϊόντα που στόχευσε η ΕΕ περιλάμβαναν το ουίσκι, το φυστικοβούτυρο και χυμό πορτοκαλιού.

Από το ποσό αυτό, η ΕΕ στόχευσε αρχικά σε 2,8 δισ. ευρώ αμερικανικών εξαγωγών και δήλωσε ότι θα εφαρμόσει τους δασμούς στα υπόλοιπα 3,6 δισ. ευρώ τρία χρόνια αργότερα ή μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα στον ΠΟΕ. Αυτή η δεύτερη δόση δασμών αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο.

Η Κομισιόν επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι ανέστειλε προσωρινά τους πρόσθετους δασμούς που επρόκειτο να επιβληθούν, καθώς θα διεξαχθούν οι συνομιλίες για μια πιθανή συμφωνία.

Tags
Back to top button