Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πιερρακάκη - Δένδια για την προσέλκυση νέων στις στρατιωτικές σχολές

Τη δυνατότητα πρόσβασης στις Στρατιωτικές Σχολές από 3 Επιστημονικά Πεδία και ΕΠΑΛ, δρομολογούν το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να προσελκύσουν τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων. Επιπλέον, αποφασίστηκαν μισθός 609 ευρώ, ενίσχυση των υποδομών και χορήγηση διδακτορικών.

Τις αποφάσεις τους σχετικά με τους τρόπους προσέλκυσης αποφοίτων Λυκείου στις Στρατιωτικές Σχολές, ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, προανήγγειλαν τη δυνατότητα πρόσβασης στις Στρατιωτικές Σχολές από τρία Επιστημονικά Πεδία όπως και τα ΕΠΑΛ, από τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2026.

Αποφασίστηκε, επίσης, οι σπουδαστές να λαμβάνουν μισθό 609 ευρώ έναντι 150 που λαμβάνουν σήμερα. Για την ενίσχυση των υποδομών τους, πρόκειται να χορηγηθούν 20 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης διδακτορικών τίτλων καθώς οι Στρατιωτικές Σχολές θα συνεργάζονται με φορείς όπως το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας.

Οι αλλαγές, που επεξεργάστηκαν οι δύο υπουργοί, βασίστηκαν σε «εθνικό λόγο», δεδομένης της μειωμένης κάλυψης των θέσεων στις στρατιωτικές σχολές, η οποία έχει πέσει στο 64% ενώ στη Σχολή Ευελπίδων στο 34%.

Τέλος, ο κ.Δένδιας σημείωσε ότι θα παρέχονται δωρεάν κατοικίες στους στρατιωτικούς όταν παίρνουν μετάθεση ενώ ανακοίνωσε πως προγραμματίζεται η ανέγερση 1000 κατοικιών.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2026) να δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους και των τεσσάρων Επιστημονικών Πεδίων, να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές.

Επιπλέον, σχεδιάζεται η αύξηση του μισθού των φοιτητών των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών από τα 150 στα 600 ευρώ ενώ δρομολογείται η χορήγηση διδακτορικών.

Αποκλείστηκε, ωστόσο, η προοπτική δημιουργίας ενός ξεχωριστού - 5ου - Επιστημονικού Πεδίου, το οποίο θα περιελάμβανε αποκλειστικά τις Σχολές που οδηγούν στα ένστολα επαγγέλματα - Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστική, Λιμενικού και άλλες.
 

Tags
Back to top button