Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Μέρκελ- Κουρτς με φόντο τις κόντρες στο προσφυγικό

Mε τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς θα συναντηθεί σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα, στην ατζέντα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιείται και ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Αυστρία (1η Ιουλίου), περιλαμβάνονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της καγκελαρίας, επίκαιρα διμερή και ευρωπαϊκά θέματα.

Μετά την συνάντηση οι δύο καγκελάριοι θα μιλήσουν σε εκδήλωση που διοργανώνει το Οικονομικό Συμβούλιο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). Πριν από την συνάντηση με την κυρία Μέρκελ, ο κ. Κουρτς θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και αρχηγό των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, με κεντρικό θέμα την αυστηροποίηση των όρων διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης και την κατάσταση στα γερμανοαυστριακά σύνορα.

Η συνάντηση καταγράφεται ενώ στην γερμανική κυβέρνηση διαπιστώνεται διάσταση απόψεων μεταξύ της Καγκελαρίου και του κ. Ζεεχόφερ, ο οποίος ματαίωσε χθες την παρουσίαση του πακέτου μέτρων για τον έλεγχο της μετανάστευσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, είχε προηγηθεί έντονος «καβγάς» μεταξύ της καγκελαρίου και του υπουργού, ο οποίος εισηγείται το δικαίωμα των γερμανικών αρχών που επιτηρούν τα σύνορα να απορρίπτουν αμέσως τις αιτήσεις ασύλου για άτομα των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Ο κ. Ζεεχόφερ ζητά ακόμη να δοθεί στους συνοριοφύλακες η δυνατότητα να απορρίπτουν αμέσως αιτούντες άσυλο οι οποίοι έχουν κατά το παρελθόν απελαθεί από την Γερμανία, καθώς και μετανάστες οι οποίοι δεν διαθέτουν έγγραφα. Η κυρία Μέρκελ φέρεται να διαφωνεί με την εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών, ενώ τάσσεται υπέρ της θέσπισης ευρωπαϊκών κριτηρίων για τη χορήγηση ασύλου.

Την Τετάρτη ο Σεμπάστιαν Κουρτς αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ στο Μόναχο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του κοινού υπουργικού συμβουλίου Βαυαρίας – Αυστρίας που έχει προγραμματιστεί για την 20ή Ιουνίου στο Λιντς.

Ο κ. Κουρτς πάντως δεν θα συναντηθεί τελικά με τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν δήλωσε στον ιστότοπο Breitbart ότι θέλει να ενδυναμώσει τις συντηρητικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γκρενέλ εξέφραζε τον θαυμασμό του για τον αυστριακό Καγκελάριο, τον οποίο χαρακτήρισε «ροκ σταρ». Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο αμερικανός διπλωμάτης είχε προσκαλέσει τον κ. Κουρτς σε δείπνο, το οποίο ωστόσο χθες το βράδυ ακυρώθηκε, «λόγω του βεβαρημένου προγράμματος», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Tags
Back to top button