Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συνάντηση Καλίν-Σέρμαν με επίκεντρο την Ουκρανία-Με τις ευλογίες των ΗΠΑ η Τουρκία διαμεσολαβεί μεταξύ Κιέβου-Μόσχας

Καμία σχέση η τωρινή επικοινωνία ΗΠΑ-Τουρκίας λόγω φυσικά του πολέμου της Ουκρανίας, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Η Άγκυρα διαδραματίζει καίριο ρόλο σε μια τεράστια περιοχή, με τις ευλογίες των Αμερικανών, και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τα ελληνικά συμφέροντα και το Αιγαίο, ενώ ο Ερντογάν για την δύση, δεν είναι δικτάτορας όπως ο Πούτιν ή ο Λουκασένκο.

Πρόκειται σαφώς για μια άκρως επικίνδυνη λογική από το δυτικό σύστημα που τώρα θέλει την Τουρκία, πιο πολύ λόγω Ρωσίας.     

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Τουρκίας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα, και φυσικά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ibrahim Kalin συνομίλησε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Wendy Sherman στο Dolmabahce στην Κωνσταντινούπολη, στις 4 Μαρτίου 2022.

Οι δύο πλευρές ασχολήθηκαν επισταμένα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, και τις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου. Υπογραμμίζοντας τη σημασία της διακοπής του πολέμου προτού προκαλέσει περαιτέρω καταστροφή, το δίδυμο υπογράμμισε ότι εάν ο πόλεμος παραταθεί, τα αποτελέσματά του θα είναι καταστροφικά για ολόκληρη την περιοχή και τον κόσμο.

Επίσης, ο Καλίν και η Σέρμαν συμφώνησαν να αυξήσουν τις κοινές προσπάθειες για να αποδώσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Τονίζοντας την ετοιμότητα της Τουρκίας να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Καλίν είπε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με τις δύο πλευρές.

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν την αξιολόγηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Συρία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν μαζί με τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ και τη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Καλίν και Σέρμαν συμφώνησαν στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την εφαρμογή του κοινού στρατηγικού μηχανισμού.

Αυτό που θα αποφασίστηκε πιθανός σε αυτήν την συνεδρίαση θα είναι ένα σύστημα “ μυστικής συνεργασίας Τουρκίας και ΗΠΑ, και αυτό είναι και το πιο πιθανό για την Άγκυρα και την πολιτική της.

στην τουρκική Εθνοσυνέλευση είχαμε προχθές, κάτι το οποίο σε συνδυασμό των επαφών των Τούρκων και της αναβαθμισμένης πλέον θέσης τους λόγω Ουκρανίας, μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Κατά την συνεδρίαση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υλοποίησε ενημέρωση, η οποία  θεωρήθηκε κρατικό μυστικό, ενώ απαγορεύθηκε στους βουλευτές να κάνουν δηλώσεις για τη συνάντηση.
Η συνεδρίαση έγινε  υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Τζελάλ Αντάν.

Οι σχέσεις της Τουρκίας αυτήν την περίοδο είναι σε αδιέξοδο, λόγω των δεσμών με το ΝΑΤΟ, αφού οδήγησαν σε σημαντικές κυρώσεις των ΗΠΑ.

Η Τουρκία δεν θέλει να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, από το οποίο έχει αποκομίσει σημαντικά οφέλη, αλλά αισθάνεται ιδιαίτερα περιορισμένη από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Για αυτό οι Τούρκοι πολύ απλά θα ζήτησαν ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ, πιθανότατα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. Δεν γνωρίζουμε τι πέτυχαν ή τι θα πετύχουν, αλλά σίγουρα δεν θα είναι καλό για την χώρα μας σε καμία περίπτωση.
 

 

Tags
Back to top button