Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συναγερμός στα Εμιράτα μετά τα ιρανικά χτυπήματα: Κλείνουν μέχρι τις 15/7 προξενείο και πρεσβεία των ΗΠΑ

Έκλεισε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Άμπου Ντάμπι, καθώς και το γενικό προξενείο στο Ντουμπάι, μετά τις νέες αεροπορικές επιθέσεις του Ιράν σε δεξαμενόπλοια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η πρεσβεία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλα τα ραντεβού για έκδοση βίζας μέχρι τις 15 Ιουλίου, λόγω της «κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή». Οι Αμερικανοί πολίτες που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού για αυτές τις ημερομηνίες καλούνται να μην προσέλθουν στην πρεσβεία ή στο προξενείο.

Η αμερικανική αποστολή ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει μαζί τους για τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού.

Η ακύρωση των ραντεβού θεωρείται προληπτικό μέτρο ως απάντηση στην εντατικοποίηση της σύγκρουσης.

Η κρίση ώθησε επίσης το Ιράν να κηρύξει το Στενό του Ορμούζ κλειστό σε μη εξουσιοδοτημένα σκάφη, κλιμακώνοντας περαιτέρω τις περιφερειακές εντάσεις. Αυτή η εξέλιξη συνέπεσε με τις συνεχιζόμενες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις αντιποίνων σε αμερικανικές βάσεις στο Κατάρ και την Ιορδανία, υποδεικνύοντας ένα ασταθές περιβάλλον ασφαλείας.

Ένας νεκρός και οχτώ τραυματίες

Δύο δεξαμενόπλοια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων χτυπήθηκαν από ιρανικούς πυραύλους κρουζ ενώ διέρρεαν τη νότια ναυτιλιακή λωρίδα του Στενού Ορμούζ στα χωρικά ύδατα του Ομάν, όπως ανακοίνωσε νωρίς την Τρίτη το υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ.

Τα ιρανικά πλήγματα προήλθαν μετά τις σφοδρές επιθέσεις των ΗΠΑ σε διάφορες ιρανικές πόλεις γύρω από το Στενό του Ορμούζ. Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν σχετικά με την επίθεση, πως τα δεξαμενόπλοια δεν ακολούθησαν τις οδηγίες τους και προσπάθησαν να περάσουν από ναρκοθετημένη περιοχή.

Από την επίθεση ένα μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε και ακόμη οχτώ τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο των ΗΑΕ αναγνώρισε τα σκάφη ως τους Mombasa και Al Bahiyah, λέγοντας ότι ο νεκρός ήταν ένα μέλος του ινδικού πληρώματος στο Mbosa. Στους τραυματίες περιλαμβάνονται έξι Ινδοί υπήκοοι και δύο Ουκρανοί υπήκοοι.

Ανέφερε ότι και τα δύο δεξαμενόπλοια υπέστησαν υλικές ζημιές μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στο αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι οι πυρκαγιές είχαν τεθεί υπό έλεγχο.

Το υπουργείο καταδίκασε αυτό που περιέγραψε ως κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, λέγοντας ότι τα ΗΑΕ διατηρούν το δικαίωμα να απαντήσουν και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της κυριαρχίας, της ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων τους.

Tags
Back to top button