Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σήμερα τιμάται η μνήμη του Πρωτομάρτυρα και αρχιδιακόνου Στεφάνου

Ο Άγιος Στέφανος ήταν ελληνιστής Ιουδαίος και ανήκε στην ομάδα των επτά διακόνων, που είχαν επιλεγεί από τους Αποστόλους, για να διεκπεραιώνουν το φιλανθρωπικό έργο της πρώτης χριστιανικής κοινότητας των Ιεροσολύμων. Σύμφωνα με τις Πράξεις των Αποστόλων, ήταν άνθρωπος γεμάτος με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Κήρυττε με παρρησία και τελούσε πολλά και μεγάλα θαύματα. Αυτή του η δράση προκάλεσε το μένος του ιουδαϊκού ιερατείου, που δεν μπορούσε να κατανοήσει και να δεχτεί την οικουμενική διάσταση και το απελευθερωτικό περιεχόμενο του κηρύγματος  του Χριστού για τον κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα τους αδικουμένους.

Ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος θεωρήθηκε βλάσφημος και αρνητής του Ιουδαϊσμού, γιατί διακήρυξε, ακόμη και μπροστά στο Μεγάλο Συνέδριο, ότι ο Μωυσής και ο μωσαϊκός νόμος, αλλά και όλοι οι Προφήτες και οι Δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης, δεν ήσαν φορείς της σωτηρίας, αλλά προετοίμασαν το δρόμο για τον ερχομό του Μεσσία, του πραγματικού Σωτήρα, που είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.

Μιμούμενος την αγάπη Αυτού στον οποίο είχε αφιερωθεί, συγχώρεσε ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος τους φονευτές του, παρακαλώντας τον Τριαδικό Θεό να μην τους καταλογίσει την αμαρτία που διέπραξαν.

Tags
Back to top button