Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκίνηση για τον αδικοχαμένο εύζωνα του Προεδρικού Μεγάρου

Σε κλίμα φορτισμένο συγκινησιακά και με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη του εύζωνα, Θωμά Σπυρίδωνος, στο Στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς. 

Οι οικογένεια του 24χρονου Εύζωνα με δάκρυα στα μάτια, αγκάλιασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που συμπαραστάθηκε στο βαρύ πένθος τους. 

Ο 24χρονος Θωμάς Σπυρίδωνος έχασε τη ζωή του, όταν αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία μετά την εκτέλεση υπηρεσίας φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ βρισκόταν στο θάλαμο της Προεδρικής Φρουράς και ξεκουραζόταν.

Παυλόπουλος: Κρατήστε τον χαραγμένο στην μνήμη σας

Aπευθυνόμενος στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε: «Αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε έναν συνάδελφό σας, ο οποίος μαζί σας υπηρέτησε τις αρχές και τις αξίες της Προεδρικής Φρουράς. Αρχές και αξίες, οι οποίες απηχούν το πνεύμα, την ιστορική διαδρομή και την προοπτική του έθνους μας. Έπεσε κατά την άσκηση του καθήκοντος, παρά το γεγονός πως ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει, έγινε. Έτσι ήταν το θέλημα το Θεού».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «εμείς σήμερα, εδώ, έχουμε χρέος να τιμούμε τη μνήμη του, να τιμούμε το παράδειγμά του» και πρόσθεσε: «Όσοι τον γνωρίσατε και τον ζήσατε, κρατήστε τον χαραγμένο στην μνήμη σας. Εκείνοι που δεν τον γνωρίσατε αλλά είστε σήμερα εδώ και εκείνοι που θα έρθουν και θα βλέπουν το όνομά του χαραγμένο σε αυτήν την αίθουσα, ας αναλογίζονται το παράδειγμά του. Γιατί τέτοια παραδείγματα είναι πολύτιμα ιδίως σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε στους οικείους, τους γονείς, τους λοιπούς συγγενείς του εκλιπόντος και τόνισε: «Ο πόνος, βεβαίως, είναι αβάσταχτος, το κενό δεν μπορεί ν' αναπληρωθεί, αλλά να θυμάστε: Η αιωνιότητα των ανθρώπων εξαρτάται από αυτό που αφήνουν πίσω τους και όχι από τα χρόνια που περνούν επί γης. Κατά τούτο ο Σπύρος θα έχει την αιωνιότητα εκείνη, η οποία χαρακτηρίζει τους ανθρώπους με το δικό του ήθος και την δική του πίστη στην πατρίδα. Αιωνία η μνήμη του».

Ακολούθως έγινε τελετή ονοματοδοσίας για αίθουσα της Προεδρικής Φρουράς σε «Αίθουσα Εύζωνα Θωμά Σπυρίδωνος», ως ένδειξη τιμής στον εκλιπόντα Εύζωνα Οπλίτη.

Tags
Back to top button