Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την εθνική μας μαγείρισσα, Βέφα Αλεξιάδου

Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι αποχαιρετούν τη Βέφα Αλεξιάδου, μια από τις πιο αγαπητές και εμβληματικές μορφές της ελληνικής γαστρονομίας.

Η αγαπητή μαγείρισσα  έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.  Η κηδεία της Βέφας Αλεξιάδου τελείται στο νεκροταφείο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. 

 

Η οικογένεια έχει εκφράσει την επιθυμία, αντί για στεφάνια, να γίνουν δωρεές στο «Χαμόγελο του Παιδιού», τιμώντας έτσι τη μνήμη της με έναν τρόπο που αντανακλά τη γενναιόδωρη φύση της.

Πέθανε η «εθνική μας μαγείρισσα» Βέφα Αλεξιάδου - Σε ηλικία 91 ετών

 

Η Βέφα Αλεξιάδου γεννήθηκε στον Βόλο το 1933 και υπήρξε κορυφαία μορφή της ελληνικής γαστρονομίας και πολυδιάστατη προσωπικότητα. Με καταγωγή από οικογένεια με σημαντική ιστορία, σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως χημικός, πριν αφιερωθεί στη μαγειρική και τις εκδόσεις. Ξεκίνησε τη συγγραφική της καριέρα το 1980, εκδίδοντας επιτυχημένα βιβλία μαγειρικής που προώθησαν την ελληνική κουζίνα διεθνώς, ενώ το 1990 έγινε γνωστή από τις τηλεοπτικές της εκπομπές.

Συμμετείχε ενεργά στη διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας μέσω οργανισμών, όπως το I.A.C.P. και το «Αρχέστρατος». Μετακόμισε προσωρινά στις ΗΠΑ δύο φορές, όπου εξειδικεύτηκε σε σύγχρονες μεθόδους μαγειρικής και διακόσμησης. Το 1993, ξεκίνησε την επιχείρηση Vefa’s House με 26 καταστήματα ειδών κουζίνας.

Η ζωή της σημαδεύτηκε από μεγάλες προσωπικές απώλειες, χάνοντας τον σύζυγό της Κώστα Αλεξιάδη, τις δύο κόρες της και την αδελφή της μέσα σε λίγα χρόνια. 

Tags
Back to top button