Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σφίγγει ο κλοιός για τους εμβολιασμένους στην Ευρώπη: Η Σλοβακία αποφάσισε lockdown για όλους

Σε ένα ακόμη lockdown για όλους προχωρά μια ακόμη χώρα της ΕΕ. Η Σλοβακία ανακοίνωσε ότι εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων προχωρά σε γενική απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες μετά τη νέα αύξηση στα κρούσματα σήμερα τα οποία έφτασαν τα 10.315

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται έχει φθάσει σε «κρίσιμο σημείο», στους 3.200, και ότι πλησιάζει τα υψηλά επίπεδα των περίπου 3.800 που καταγράφηκαν στο τελευταίο κύμα της πανδημίας.

για την Σλοβακία ανέφεραν ότι η χώρα βρίσκεται προ lockdown αλλά τελικά η κυβέρνηση της χώρας δεν απέφυγε την εφαρμογή του έσχατου αυτού μέτρου.  

Η Σλοβακία, μια χώρα 5,5 εκατ. κατοίκων, έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ιστότοπο Our World in Data, καθώς η Ευρώπη γίνεται και πάλι επίκεντρο της πανδημίας.

Η γειτονική Αυστρία έχει ήδη επιβάλει lockdown στον πληθυσμό της αυτή την εβδομάδα, για τουλάχιστον 10 ημέρες, και η Σλοβακία εξετάζει την λήψη παρόμοιων μέτρων σήμερα κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης.

«Έχουμε μόνο μια επιλογή»

Πριν από τη συνεδρίαση, ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ είπε ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική.

«Εάν θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, έχουμε μόνο μία επιλογή, τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός», δήλωσε ο Ναντ σύμφωνα με το δίκτυο Dennik N, που νωρίτερα ανέφερε ότι τα κυβερνητικά κόμματα είχαν καταλήξει σε αρχική συμφωνία για lockdown δύο εβδομάδων.

Tags
Back to top button