Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σφαγή Μαξίμου – ΝΔ για την υπόθεση Φλώρου – Αμηχανία και πανικό καταλογίζει στον Κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση

Μαίνεται ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου. Αφορμή για την άγρια αντιπαράθεση το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento. Το Μέγαρο Μαξίμου υιοθετώντας το δημοσίευμα επιτέθηκε στη αξιωματική αντιπολίτευση και η ΝΔ απαντάντησε με μια μακροσκελή και οργισμένη ανακοίνωση. Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο γιος της αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κατερίνας, έστησε offshore της Energa.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Γρηγόρης Αλέξανδρος Δημητριάδης, σύμβουλος σήμερα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανιψιός του, έχει ρόλ εξ’ απορρήτων της οικογένειας Φλώρου. Αναφέρει το δημοσίευμα ότι όπως έχει καταθέσει στον ανακριτή, διαχειρίστηκε το θέμα των offshore εταιρειών μέσω των οποίων έγινε η απάτη και υπήρξε θεματοφύλακας των μετοχών. Λέει επίσης η εφημερίδα ότι την εποχή του σκανδάλου, ο κ. Δημητριάδης ήταν συνεταίρος του Αριστείδη Φλώρου.

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση του Μέγαρο Μαξίμου στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι καλό θα είναι η ΝΔ να δώσει πειστικές απαντήσεις και να σταματήσει να σιωπά. Η ΝΔ ακολούθησε την «συμβουλή» του Μεγάρου Μαξίμου και με μια μακροσκελή ανακοίνωση έκανε λόγο για συστηματικό πόλεμο λάσπης από την συγκεκριμένη εφημερίδα και τόνισε ότι θα απαντήσει με μηνύσεις και αγωγές.

Απευθυνόταν μάλιστα προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνιζε επίσης ότι «Το απροκάλυπτα συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα σκοπίμως αποκρύπτει το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Φλώρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του. Αποσιωπάται σκόπιμα επίσης ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίσθηκε επί διακυβέρνησης Ν.Δ. και απελευθερώθηκε προσφάτως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ. Τσίπρα και Καμμένου».

Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε και νέα ανακοίνωση με άκρως ειρωνικό ύφος όπου αναφέρει:
«Η αμηχανία και ο πανικός της ΝΔ βγάζουν μάτι. Αντί να απαντήσει επί της ουσίας γράφει εκθέσεις περί ανέμων και υδάτων. Πως να δικαιολογήσει όμως το γεγονός ότι ο ανιψιός και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη ήταν όχι μόνο δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου που έφτιαχνε τις offshore για να κλέψουν το Δημόσιο, αλλά και συνέταιρος του; Όσο για τη συνεργασία του κ. Δημητριάδη με τις δικαστικές αρχές, πολλοί είναι αυτοί που στο παρελθόν έτρεξαν να συνεργαστούν για να γλιτώσουν, όταν τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη. Οι δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη είναι αστείες. Το μόνο που δεν είναι αστείο είναι πως οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ρήμαξαν την Ελλάδα τόσα χρόνια…»

Tags
Back to top button