Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις ΗΠΑ – Σεούλ μετά τις συλλήψεις στο εργοστάσιο της Hyundai

Η μεγαλύτερη επιχείρηση σύλληψης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ διενεργήθηκε την Πέμπτη στη Τζόρτζια, όταν ομοσπονδιακοί πράκτορες συνέλαβαν 475 εργάτες στις εγκαταστάσεις της Hyundai. Από αυτούς, περισσότεροι από 300 ήταν πολίτες της Νότιας Κορέας.

Η Επιχείρηση σε αριθμούς

Η επιχείρηση διενεργήθηκε στο τεράστιο εργοστάσιο της Hyundai όπου κατασκευάζονται ηλεκτρικά οχήματα, με εκατοντάδες ομοσπονδιακούς πράκτορες να συρρέουν στην μικρή κοινότητα της νοτιοανατολικής Τζόρτζια. Η σύλληψη αφορούσε εργάτες που φέρονται να εργάζονταν παράνομα στις ΗΠΑ.

Οργισμένη αντίδραση της Σεούλ

Η Σεούλ εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις συλλήψεις περισσότερων από 300 Νοτιοκορεατών πολιτών. Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξετάζει το ενδεχόμενο ταξιδιού στις ΗΠΑ για συνάντηση με την κυβέρνηση Tραμπ μετά από αυτό το περιστατικό.

Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσουν τον τρόπο αντίδρασης στη μαζική επιδρομή, ενώ η κυβέρνηση της Σεούλ έχει ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση προστασία για τους υπηκόους και τους επενδυτές της.

Το περιστατικό δοκιμάζει τις σχέσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, καθώς η μαζική σύλληψη Νοτιοκορεατών εργατών δημιουργεί νέες εντάσεις μεταξύ των δύο συμμάχων. Η Σεούλ αντιτάσσεται στην ενέργεια αυτή ως μέρος της ευρύτερης εκστρατείας της κυβέρνησης Tραμπ για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί τη μεγαλύτερη εκκαθάριση έως τώρα στην τρέχουσα εκστρατεία της κυβέρνησης Τραμπ για την καταπολέμηση της μετανάστευσης σε αμερικανικούς χώρους εργασίας. Η επιλογή ενός εργοστασίου με τόσο μεγάλο αριθμό Νοτιοκορεατών εργατών έχει προσδώσει στο γεγονός διπλωματικές διαστάσεις που υπερβαίνουν τα συνήθη θέματα μετανάστευσης.

Tags
Back to top button