Το θερμόμετρο στα ύψη για άλλη μία φορά στην Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στις χώρες Ιράν και Ισραήλ, δηλαδή τους συνήθεις ύποπτους. Οι απειλές πολέμου γίνονται γνωστές η μία μετά την άλλη, ενώ ένα βίντεο με ισραηλινούς βαλλιστικούς πυραύλους προκαλεί αυξανόμενες ανησυχίες για την κατάσταση στην περιοχή.
Δαυίδ εναντίον Γολιάθ αλά νατοϊκά-Όταν ένα μικροσκοπικό γαλλικό υποβρύχιο «βύθισε» την αμερικανική ναυαρχίδα
Βαλλιστικοί Πύραυλοι σε Θέσεις Βολών;
Το διάσημο Clash Report στο X δημοσίευσε λοιπόν ένα νέο βίντεο πριν λίγα λεπτά που κατέγραψε ένας οδηγός σε δημόσιο δρόμο του Ισραήλ, συγκεκριμένα με προορισμό την πόλη Εϊλάτ. Ο οδηγός κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την μεταφορά πυραύλων του ισραηλινού στρατού προς αυτήν την πόλη.
Η Εϊλάτ είναι η μοναδική πόλη του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, δηλαδή βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας.
Από ότι καταλαβαίνουμε από το υλικό πρόκειται για ισραηλινούς βαλλιστικούς πυραύλους, ο τύπος των οποίων δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμη. Είναι βέβαιο ωστόσο πως η μεταφορά τους έλαβε χώρα εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Τεχεράνης και όταν μιλάμε για τόσο καταστροφικά οπλικά συστήματα τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά.
Σε Κλοιό Πολέμου όλη η Εβραϊκή Χώρα
Το Ισραήλ για την επίθεση στην Δαμασκό της Συρίας, ως αποτέλεσμα της οποίας λέγεται πως σκοτώθηκαν Ιρανοί στρατηγοί.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η χώρα του «θα βλάψει όποιον μας βλάπτει ή σκοπεύει να μας βλάψει».
Τα σχόλια του Ισραηλινού ηγέτη έγιναν λίγο αφότου οι ένοπλες δυνάμεις του κράτος ανακοίνωσαν πως ακυρώνονται οι έξοδοι (άδειες κλπ) για όλες τις μονάδες μάχης. Μία ημέρα νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε πως κινητοποίησε περισσότερα στρατεύματα για παράταξη σε μονάδες αεράμυνας.
Ξεχάστε το F-16 που ξέρατε! Οι ΗΠΑ αποκαλύπτουν το αναβαθμισμένο F-21 ως το ισχυρότερο μαχητικό τέταρτης γενιάς (Βίντεο)
Οι αναλυτές ανησυχούν πως εάν το Ιράν επιχειρήσει να εκδικηθεί την Ιερουσαλήμ για την επίθεση στην Δαμασκό ένας ευρύτερος πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει μεταξύ των δύο αυτών κρατών. Βέβαια δύο πηγές εντός της Τεχεράνης είπαν πως η απάντηση του Ιράν θα γίνει με τέτοιο τρόπο που θα δεν προκαλέσει κλιμάκωση.