Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σε κίνδυνο η Μονή Σινά – Κατεπείγουσα παρέμβαση ζητά ο Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Αίτημα για να συζητηθεί η απόφαση του Αιγυπτιακού Δικαστηρίου που θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, του αρχαιότερου Χριστιανικού Μοναστηριού, κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας και Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης.

Ο Γ. Μανιάτης ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έρθει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί την εβδομάδα 16 με 19 Ιουνίου στο Στρασβούργο, ώστε να παρουσιάσει τη θέση της σε σχέση με την απόφαση του Αιγυπτιακού Δικαστηρίου και τι προτίθεται να κάνει για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας στην Αίγυπτο. Όπως σημειώνεται στο αίτημα που κατέθεσε, η Αιγυπτιακή απόφαση αφαιρεί από τους μοναχούς την ιδιοκτησία, δίνοντάς τους μόνο το δικαίωμα χρήσης της Μονής και των περιβαλλόντων χώρων. Υπενθυμίζει επίσης ότι με εξαίρεση τον Ηγούμενο Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό, κανένας άλλος δεν έχει Αιγυπτιακή υπηκοότητα, αντιθέτως βρίσκονται στην Αίγυπτο με μονοετή βίζα, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του μοναστηριού.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια της Γραπτής Ερώτησης που κατέθεσε Ο Γ. Μανιάτης στις 2 Ιουνίου για το ίδιο θέμα. Για να συμπεριληφθεί στην Ολομέλεια του Ιουνίου, απαιτείται η στήριξη και από τις υπόλοιπες Πολιτικές Ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαπραγματεύσεις που θα λάβουν χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Tags
Back to top button