Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σε εξέλιξη συζητήσεις για την ισπανική πρόταση - Τι προτείνει στο Eurogroup; - Ποιοι αντιδρούν;

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Eurogroup. Ενώ αυτή τη στιγμή εξετάζεται η πρόταση που κατέθεσε η Ισπανία. Πρόκειται για μια συμβιβαστική λύση, που θα μπορέσει να βγάλει την Ευρώπη από το αδιέξοδο. Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχουν αντιδράσεις από την Ιταλία, αλλά και από Γερμανία. 

Ειδικότερα η  Ισπανία προτείνει να δημιουργηθεί ένα Special Purpose Vehicle, ένα ταμείο για τον κορωνοϊό, το οποίο θα εκδώσει χρέος (ομόλογα) με εγγυήσεις τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και τα έσοδα από το ψηφιακό φόρο.

Στη συνέχεια θα αναλάβει δράση η ΕΚΤ η οποία θα μπορεί να μοχλεύσει το ποσό αυτό επί δέκα. Η ΕΚΤ δηλαδή θα είναι το εργαστήριο που θα πολλαπλασιάσει τη δύναμη πυρός αυτού του ταμείου.

Εκτιμάται ότι η πρόταση της Ισπανίας δεν απέχει και πολύ από την λύση της Fed, ωστόσο φαίνεται να προκύπτουν αγκυλώσεις τόσο από Γερμανία, όσο και από Ιταλία.

Οι πληροφορίες λένε ότι η Ρώμη προβάλλει αντιστάσεις καθώς θα προτιμούσε μια ξεκάθαρη λύση με ένα κορωνοομόλογο. Όμως καθώς αυτή η επιλογή αποτελεί κόκκινη γραμμή για την άλλη πλευρά σε αυτή τη φάση, η πρόταση της Ισπανίας δημιουργεί ένα μηχανισμό κοινού δανεισμού, άρα και η Ρώμη έχει κίνητρο να το δεχτεί.

Tags
Back to top button