Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η τριμερής Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη στην Πάφο

Προσγείωση του Εμανουέλ Μακρόν στην Κύπρο

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, το αεροσκάφος του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο. Εκεί τον αναμένει ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να τον υποδεχθεί επίσημα.

Υψηλός συμβολισμός και η ευρωπαϊκή «ασπίδα»

Η τριμερής συνάντηση αναμένεται να εκπέμψει ένα ηχηρό μήνυμα τόσο για την υποστήριξη προς την Κύπρο όσο και για τη συνολική ευρωπαϊκή ασφάλεια. Η συνάντηση πραγματοποιείται στη βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου ήδη σταθμεύουν τα ελληνικά F-16, τα οποία απεστάλησαν στην Κύπρο έπειτα από απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Αυτή η κίνηση αποτελεί σαφή ένδειξη της ευρωπαϊκής «ασπίδας» που υψώνεται γύρω από το νησί. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Λευκωσίας για αμυντική συνδρομή, έπειτα από την επίθεση με drones στη βάση του Ακρωτηρίου. Στη συνέχεια, η Γαλλία ανακοίνωσε την αποστολή του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ», ενώ πλέον στη συμμαχία υποστήριξης συμμετέχουν η Ιταλία, η Ισπανία, και αναμένεται βοήθεια και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναχώρηση του Γάλλου προέδρου μετά την τριμερή

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Εμανουέλ Μακρόν θα αναχωρήσει από την Πάφο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης και τις κοινές δηλώσεις. Κατά συνέπεια, δεν θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη επίσκεψη στη φρεγάτα «Κίμων».

Γαλλική στρατιωτική παρουσία στη Μεσόγειο

Η δέσμευση της Γαλλίας για την ασφάλεια της περιοχής είναι εμφανής. Όπως είχε ανακοινώσει ο Εμανουέλ Μακρόν την προηγούμενη εβδομάδα, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» πλέει ήδη στα νερά της Μεσογείου. Επιπλέον, μια γαλλική φρεγάτα έχει ήδη καταπλεύσει στην Κύπρο από την περασμένη Πέμπτη.

Tags
Back to top button