Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αυτό το μέρος της Ελλάδας το κάθε σπίτι έχει τη δική του παραλία (βίντεο)

Σε απόσταση μόλις λίγων εκατοντάδων μέτρων από την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών το σκηνικό θυμίζει κάτι από Μαϊάμι και Λαγκούνα μπιτς στην Αμερική όπου το κάθε σπίτι που βρίσκεται κοντά στην θάλασσα διαθέτει και την δική του παραλία.

Στο Δερβένι Κορινθίας οι κάτοικοι έχουν δώσει το όνομα Πρόβολοι στους μικρούς αυτούς ντόκους που βρίσκονται διάσπαρτοι σε ακτίνα 4 χλμ και που είναι υπεύθυνοι για το πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο παραλιακό μέτωπο, το οποίο κατέγραψε η ομάδα Up Drones.

Εκατοντάδες μικροί κολπίσκοι με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά ( αξίζει να σημειωθεί πως το βάθος της θάλασσας σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή ξεπερνά τα 100 μέτρα ) περιβάλλονται από όμορφες και γραφικές κατοικίες δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Δείτε το βίντεο

Η ευρύτερη περιοχή ταλανίζεται από υποθαλάσσιες κατολισθήσεις και το 2012 έπειτα από μια πολύ μεγάλη θαλάσσια κατολίσθηση αποκαλύφθηκαν τα θεμέλια από τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στην θάλασσα.

Στο όλο πρόβλημα προστέθηκαν και οι δυνατοί «Μαΐστροι» άνεμοι (Βορειοδυτικοί άνεμοι) που πλήττουν κυρίως τους χειμερινούς μήνες την περιοχή και επιδείνωναν και αυτοί το όλο πρόβλημα στην περιοχή.

Οι πρώτοι 6 τσιμεντένιοι πρόβολοι που βρίσκονται μπροστά στην κεντρική πλατεία του χωριού είναι κρατικό έργο και τοποθετήθηκαν προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή από την υποθαλάσσια κατολίσθηση και τους δυνατούς ανέμους που αναφέραμε πιο πάνω οι υπόλοιποι είναι πρωτοβουλία των πολιτών προκειμένου να προφυλάξουν της περιουσίες τους.

Tags
Back to top button