Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σαουδική Αραβία: Ο πετρελαϊκός κολοσσός Aramco δεσμεύεται για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050

Ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός Aramco δεσμεύτηκε σήμερα να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050 ενώ το βασίλειο, πρώτος εξαγωγέας αργού πετρελαίου παγκοσμίως, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι στοχεύει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2060.

Η Aramco έχει στόχο να μειώσει στο μηδέν τις εκπομπές της έως το 2050", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Αμίν Νάσερ στο συνέδριο "Saudi Green Initiative" που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στο Ριάντ. "Γνωρίζουμε ότι η μετάβαση προαναγγέλλεται δύσκολη, αλλά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση για ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές άνθρακα".

"Ναυάγιο" στην διασύνδεση χερσαίου αγωγού πετρελαίου ΗΑΕ-Ισραήλ- Ποιες οι επιπτώσεις για Ελλάδα & ΕΕ

Νωρίτερα σήμερα, ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε ότι η χώρα του στοχεύει στην ουδετερότητα άνθρακα έως το 2060.

Η Σαουδική Αραβία, ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές στον κόσμο, έκανε γνωστό επίσης ότι θα συμμετάσχει στις διεθνείς προσπάθειες για τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών μεθανίου (ένα από τα πιο συνήθη αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου) κατά 30% έως το 2030.

Οι ανακοινώσεις αυτές γίνονται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της COP26, της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, που θα διεξαχθεί στη Σκωτία, μια κρίσιμη στιγμή για να καθοριστούν οι στόχοι της παγκόσμιας μείωσης των εκπομπών άνθρακα και για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότερες από 130 χώρες έχουν ορίσει ή προτίθενται να ορίσουν ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε καθαρό μηδέν έως το 2050, ένας στόχος που τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν "επιτακτικό" για τη διατήρηση ενός βιώσιμου κλίματος.

"Φωτιά και λάβρα" το πετρέλαιο σε 10 νομούς - Πάνω από 1,20 ευρώ το λίτρο - Τι θα γίνει με το επίδομα

Η Aramco υπόκειται επίσης σε έλεγχο από επενδυτές σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα που απελευθερώνει εκλύει.

Τον Ιανουάριο, το Bloomberg είχε αναφέρει ότι η πετρελαϊκή εταιρεία είχε παραλείψει να συμπεριλάβει στις εκθέσεις της στοιχεία για τις εκπομπές που προκαλούν αρκετά από τα διυλιστήρια και τα πετροχημικά της εργοστάσια.

Η ουδετερότητα άνθρακα είναι μια αρχή της οποίας ο ορισμός είναι μεταβλητός και μερικές φορές πολύ ευρύς. Συνίσταται στην επίτευξη με διάφορα μέσα μιας ισορροπίας μεταξύ ανθρωπογενών εκπομπών και απορροφήσεων αερίων του θερμοκηπίου.

Tags
Back to top button