Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σαουδική Αραβία: Έκρηξη κοντά στις εγκαταστάσεις πετρελαϊκής εταιρείας

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δεξαμενή πετρελαίου στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας πριν από έναν αγώνα της Φόρμουλα 1, αναφέρει το Reuters.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής Aramco. Ο πετρελαϊκός γίγαντας Aramco διαθέτει αρκετές εγκαταστάσεις στην πόλη Τζέντα της Ερυθράς Θάλασσας

''Ρωγμές'' στα πετροδολάρια! Η Σαουδική Αραβία τιμολογεί μαύρο χρυσό σε γιουάν

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά. Δεν είναι γνωστή για την ώρα η αιτία της έκρηξης. Ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης

Σήμερα διεξάγονται οι ελεύθερες δοκιμές των οδηγών των αγωνιστικών μονοθεσίων της Formula 1 της Σαουδικής Αραβίας σε πίστες που βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η μεγάλη έκρηξη, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Twitter.

Βίντεο από το σημείο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να συνεχίζονται οι δοκιμές των αγώνων με μεγάλα σύννεφα καπνού να διακρίνονται στο βάθος.

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έγινε αμέσως γνωστή. Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν επιβεβαίωσαν αμέσως το περιστατικό. Ωστόσο, αυτό έρχεται λίγες ημέρες μετά από παρόμοια επίθεση σε δεξαμενή πετρελαίου της Τζέντα.

Σ. Ζαχαράκη: Nέα εποχή στις τουριστικές σχέσεις Ελλάδας - Σ. Αραβίας

Η πυρκαγιά φαίνεται να επικεντρώνεται στο ίδιο εργοστάσιο πετρελαίου της Βόρειας Τζέντα, αναφέρει το Associated Press.

Το North Jeddah Bulk Plant αποθηκεύει ντίζελ, βενζίνη και καύσιμα αεροσκαφών για χρήση στην Τζέντα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του βασιλείου. Αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τέταρτο του συνόλου των προμηθειών της Σαουδικής Αραβίας και προμηθεύει επίσης καύσιμα ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία μιας περιφερειακής μονάδας αφαλάτωσης.

Tags
Back to top button