Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαμοθράκη: Kάηκε ολοσχερώς το περιηγητικό σκάφος «Θεοδώρα» (εικόνες & βίντεο)

Στις φλόγες τυλίχτηκε, στις 04:15 σήμερα, η «Θεοδώρα», το μοναδικό περιηγητικό σκάφος στο νησί της Σαμοθράκης, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στο λιμανάκι των Θέρμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η παρέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, καθώς τη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, πυροσβεστικό όχημα διέρχονταν του σημείου, καθ’ οδόν προς περιστατικό άντλησης υδάτων.

Δυστυχώς η ένταση της φωτιάς, που εκδηλώθηκε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία με πιθανότερο το ενδεχόμενο ατυχήματος, κατέστρεψε ολοσχερώς το ξύλινο σκαρί, μήκους περίπου 18 μέτρων, που επί σειρά ετών έκανε τον γύρο του νησιού, ενώ ο ιδιοκτήτης του υπέστη ελαφρά εγκαύματα σε χέρια και πρόσωπο στην προσπάθεια κατάσβεσης και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης. Η ζημιά εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Τα τρία πυροσβεστικά οχήματα και ένα βοηθητικό που επιχείρησαν, έσβησαν την πυρκαγιά στις 06:45 τα ξημερώματα, ενώ στη διάρκεια της κατάσβεσης οι φλόγες έκαψαν το καραβόσκοινο με το οποίο ήταν δεμένο το σκάφος, που ήδη είχε αρχίσει να παίρνει κλίση και χάρη στους χειρισμούς των πυροσβεστικών υπαλλήλων κρατήθηκε και δέθηκε εκ νέου στο λιμάνι.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το λιμενικό προχωρά άμεσα σε επιχείρηση άντλησης του πετρελαίου από το ντεπόζιτο του σκάφους, προς αποφυγή του κινδύνου μόλυνσης της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής.

Tags
Back to top button