Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σάμι Μπάσο: Η τελευταία συνέντευξη του μακροβιότερου ασθενή με προγηρία

Μιλώντας στο podcast Quel vaso di Pandora του Luca Fusar Bassini τον Φεβρουάριο του 2019 είχε δηλώσει για την δύσκολη επέμβαση που είχε υποβληθεί: «Εάν το νόμισμα είναι κορώνα, επιβιώνω και λύνω το πρόβλημα, αν είναι γράμματα, δεν ξυπνάω. Και έχω πίστη: είτε ο “πυρήνας” θα σταματήσει σε λίγους μήνες, είτε θα σταματήσει σε αυτό το κρεβάτι, τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει να κάνω κάτι».

«Μέχρι τότε ήταν σχεδόν αδύνατο να χειρουργηθούν ασθενείς με προγηρία, αλλά μου είπαν ότι ίσως είχαμε αρκετές γνώσεις για να προσπαθήσουμε. Ήμουν αντιμέτωπος με μια πολύ μακρά και πολύ επίπονη εγχείρηση, στη Βοστώνη. Ένας Ιταλός χειρουργός, ο Francesco Musumeci, επικοινώνησε μαζί μου για να μου πει ότι θα μπορούσε να με χειρουργήσει με πολύ πιο απλό τρόπο. Απλό, αλλά όχι εύκολο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Είχα ήδη ωριμάσει και αυτό μου επέτρεπε να βλέπω τα πράγματα σαν εξωτερικός παράγοντας και να τα ζω πλήρως χωρίς φόβο. Με ανησυχία βέβαια, αλλά στο κάτω κάτω είμαι επιστήμονας, ξέρω τι μου συνέβαινε, ξέρουμε ότι υπάρχει η προγηρία, είμαι πιστός, οπότε ας τα αξιοποιήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται, ότι ο Σάμι Μπάσο, με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Βιτσέντσα, σπούδασε φυσικές επιστήμες και δημιούργησε μη κερδοσκοπικό οργανισμό με αντικείμενο την ασθένεια από την οποία υπέφερε, με στόχο την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση των πολιτών.

Πριν πέντε χρόνια είχε τιμηθεί από τον ιταλό πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, με τον τίτλο του ιππότη της ιταλικής αβασίλευτης δημοκρατίας.

 

Tags
Back to top button