Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος στον Βόλο μετά από σοβαρή καταγγελία γιατρών: Στρατιωτικός επέμενε να σταθεί όρθιος στην παρέλαση φαντάρος που λιποθυμούσε

Σε μία σοβαρή καταγγελία προβαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ο οποίος μαζί με τον νευροχειρουργό Νίκο Χαυτούρα, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε νεαρό φαντάρο, ο οποίος ήταν παραστάτης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στον χώρο των επισήμων, στην παραλία του Βόλου, όταν εκείνος έχασε τις αισθήσεις του.

Ο νεαρός φαντάρος λιποθύμησε δύο φορές και παρά τις ισχυρές συστάσεις για την διακομιδή του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βόλου, ο επικεφαλής του επέμεινε να παραμείνει όρθιος στη θέση του!

 

Μετά τη δεύτερη κατάρρευσή του, αποσύρθηκε, αλλά δε μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» όπως προβλέπεται, αλλά στο Στρατιωτικό ιατρείο του στρατοπέδου «Γεωργούλα».

Βόλος: Δύο άντρες έπεσαν θύματα απάτης- Πως κατάφεραν να τους αποσπάσουν 8.000 ευρώ

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σε ανοιχτή του επιστολή, αναφέρεται στο θέμα:

«Με αφορμή το επεισόδιο απώλειας συνείδησης σε στρατιώτη παραστάτη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Βόλο στο οποίο ήμουν παρών, ως πρόεδρος του ΙΣΜ (ΝΠΔΔ σύμβουλος για τη δημόσια υγεία ) ζητούμε :

1. Την παρουσία ασθενοφόρου πλήρως εξοπλισμένου επί της οδού Ιάσονος ώστε να έχει ταχεία πρόσβαση οπουδήποτε στην παραλία όπου συγκεντρώνονται τουλάχιστον 5000 άνθρωποι. (Στην Ιάσονος θα πρέπει να διακόπτεται η κυκλοφορία καθ’όλη τη διάρκεια της παρέλασης)

2. Την παρουσία στρατιωτικής υγειονομικής κάλυψης με στρατιωτικό γιατρό και ασθενοφόρο.

Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η επιμονή του υπευθύνου στρατιωτικού, να συνεχίσει την υπηρεσία του ως παραστάτης ο παθών στρατιώτης, παρά την αυστηρή σύστασή μου για άμεση αντικατάσταση, με αποτέλεσμα και δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο.

Επίσης η μεταφορά του παθόντος εκτός του χώρου παρέλασης έγινε πεζή παρά τις αντίθετες αυστηρές επίσης συστάσεις για μεταφορά του με φορείο αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα για ασθενοφόρο.

Είναι προφανές νομίζω ότι η υγεία και η ζωή του ανθρώπου είναι πάνω από τους τύπους και τα τελετουργικά».

Tags
Back to top button