Μαρτυρικό θάνατο βρήκε η 75χρονη γυναίκα στη Σαλαμίνα, η οποία έπεσε θύμα άγριας ληστείας μέσα στο ίδιο της το σπίτι την περασμένη εβδομάδα. Το πόρισμα του ιατροδικαστή, που παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ, φέρνει στο φως φρικιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που δολοφονήθηκε η άτυχη ηλικιωμένη.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο θάνατός της προήλθε από βαριές κακώσεις στο κεφάλι, τον τράχηλο και τον θώρακα, οι οποίες προκλήθηκαν από πολλαπλά χτυπήματα με όργανα τύπου ρόπαλου, κατσαβιδιού και μαχαιριού. Η γυναίκα πάλεψε για τη ζωή της, καθώς έφερε αμυντικά τραύματα στα χέρια, ένδειξη ότι προσπάθησε να προστατευθεί.
Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
Η Αστυνομία έχει επικεντρώσει τις έρευνες σε δύο βασικά σενάρια. Το πρώτο κάνει λόγο για επαγγελματίες κακοποιούς που εισέβαλαν στο σπίτι με στόχο τα χρήματα και τα κοσμήματα. Το δεύτερο σενάριο εξετάζει το ενδεχόμενο η γυναίκα να αναγνώρισε τους δράστες, καθώς δεν φορούσαν μάσκες ή κουκούλες, γεγονός που ίσως οδήγησε στην εν ψυχρώ δολοφονία της.
Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, με τα στοιχεία να δείχνουν προς πρόσωπα του περιβάλλοντός της. Το αποτρόπαιο έγκλημα έχει συγκλονίσει τη Σαλαμίνα και ολόκληρη τη χώρα, ενώ η τοπική κοινωνία ζητά δικαίωση για την άτυχη ηλικιωμένη.