Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σ. Λαβρόφ: Εντός της ημέρας η επιστολή στις ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Την απάντησή της στις θέσεις των ΗΠΑ αναφορικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που θέλει η Ρωσία πρόκειται να αποστείλει με επιστολή της την Πέμπτη η Μόσχα στην Ουάσιγκτον, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η διατήρηση ανοικτού διαύλου διπλωματικής επικοινωνίας υπό την πίεση της ογκώδους παρουσίας ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα φαίνεται να είναι η κεντρική επιλογή του Κρεμλίνου σε αυτό το στάδιο, πράγμα που επιβεβαιώνει η δήλωση του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στο πρακτορείο ΤΑΣΣ το πρωί της Πέμπτης.

ΕΕ για κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Ακόμα δεν θα επιβληθούν κυρώσεις-Είμαστε διχασμένοι!

Ο κ. Λαβρόφ τόνισε μάλιστα ότι η Μόσχα θα δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της απαντητικής της επιστολής. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία απαιτεί να μην ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, πράγμα που ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση αρνούνται να υποσχεθούν. Η Ουάσιγκτον αναμένει την ρωσική επιστολή απάντησης εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Παράλληλα ο κ. Λαβρόφ διαβεβαίωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν μεταβεί στη Λευκορωσία α επιστρέψουν στη Ρωσία μετά την ολοκλήρωση των γυμνασίων για τα οποία έχουν περάσει στη γειτονική χώρα.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο, που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, δήλωσε ύστερα από τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του ότι ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε πως η Ρωσία επιθυμεί διπλωματική λύση στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Επίσης ο Ιταλός αξιωματούχος καλωσόρισε την ανακοίνωση περί επιστολής της Μόσχας προς την Ουάσιγκτον αναφορικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Tags
Back to top button