Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ρύθμιση οφειλών 120-240 δόσεις: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για φυσικά πρόσωπα & επιχειρήσεις

Με μία αναβολή έξι μηνών, δηλαδή την 1η Ιουνίου για τα φυσικά πρόσωπα και την 1η Μαρτίου για τις επιχειρήσεις, αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος Πτωχευτικός νόμος.

​Το θέμα είναι πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία, πώς θα συμμετέχουν οι πιστωτές, πόσο θα ευνοηθούν οι δανειολήπτες, ποιοι δανειολήπτες θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και ποιοι θα προστατεύονται, σημείωσε η δικηγόρος Χριστίνα Γλύκου, με δεδομένο ότι η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Η κ. Γλύκου μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open «Τώρα ό, τι συμβαίνει» τόνισε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο προστασίας πέρα από τον Πτωχευτικό, με τις όποιες αντιρρήσεις έχουμε εκφράσει όσοι ασχολούμαστε με τα κόκκινα δάνεια, προκειμένου να προστατευτεί τελικά όντως ο δανειολήπτης».

Επίσης, επεσήμανε ότι ενώ βρισκόμαστε εν μέσω των συνεχών κυμάτων της πανδημίας και του παγώματος πολλών δραστηριοτήτων της οικονομίας, «δεν υπάρχει ένα θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο που να προστατεύει αυτούς τους ανθρώπους από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς», παρά τις ΚΥΑ που εκδίδονται για αναστολή των πλειστηριασμών.

Αναφορικά με τις διμερείς συμφωνίες μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών, η δικηγόρος επεσήμανε ότι γίνονται κάποιες συμφωνίες, αλλά «οι τράπεζες ζητούν γη και ύδωρ», ενώ υπογράμμισε ότι παλαιότερα ο Νόμος Κατσέλη παρείχε ένα είδος προστασίας, ωστόσο τώρα βρισκόμαστε σε στάση αναμονής για τη νέα νομοθετική προστασία. Και το ερώτημα που εγείρεται είναι ποιοι δανειολήπτες θα προστατευτούν και με ποια κριτήρια, διότι, όπως είπε η κ. Γλυκού είναι πολύ πιθανόν «να μην μιλάμε για ρύθμιση χρεών, αλλά για εκποίηση περιουσίας».

Tags
Back to top button