Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ρύθμιση 120 δόσεων: «Κούρεμα» 54% στην κύρια οφειλή, 85% στις προσαυξήσεις & απαλλαγή από κατασχέσεις

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για το περίγραμμα της νέας ρύθμισης των οφειλών σε έως 120 δόσεις προχώρησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι όσοι ενταχθούν στη νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα έχουν απαλλαγή από κατασχέσεις και λοιπά αναγκαστικά μέτρα. «Δημιουργούμε, στην πράξη, τον ακατάσχετο λογαριασμό για τους ελεύθερους επαγγελματίες», είπε.

Αναφερόμενος σε άλλες πτυχές της εν λόγω ρύθμισης που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στο προσεχές διάστημα, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε τα παρακάτω:

-Για τις οφειλές των μη μισθωτών, προβλέπεται «κούρεμα» 54% στην κύρια οφειλή και 85% στις προσαυξήσεις.

-Για τις οφειλές των αγροτών, προβλέπεται μείωση κατά 100% στις προσαυξήσεις.

-Στους εργοδότες παρέχεται έκπτωση 100% στις προσαυξήσεις και στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, εφόσον καταβάλουν εφάπαξ την οφειλή και έκπτωση 50%, αν επιλέξουν την τμηματική καταβολή σε έως 120 δόσεις.

-Η ελάχιστη μηνιαία δόση θα είναι 50 ευρώ για όλους και 30 ευρώ για τους αγρότες.

Συνεχίζοντας την παρέμβασή του, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης έδωσε μερικά παραδείγματα: Συνολική οφειλή ελεύθερου επαγγελματία, ύψους 24.000 ευρώ, θα μειωθεί στα 8.000 ευρώ (-66,6%) και οφειλή των 68.000 ευρώ θα πέσει στα 21.000 ευρώ (-69%).

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι η νέα ρύθμιση θα απεγκλωβίσει περίπου 80.000 οφειλέτες που σήμερα αδυνατούν να συνταξιοδοτηθούν, λόγω υψηλών οφειλών. «Ρυθμίζοντας τις οφειλές τους, θα μπορούν να λάβουν σύνταξη, από την οποία θα παρακρατείται το υπόλοιπο της οφειλής σε έως 120 δόσεις».

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος έκανε ειδική αναφορά και σε δύο επιπλέον ευνοϊκές διατάξεις, πέραν της ρύθμισης των οφειλών, που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο και είναι οι ακόλουθες:

– Καταργείται το ηλικιακό όριο στις συντάξεις χηρείας. Αυξάνεται στο 70% από 50% το ποσοστό αναπλήρωσης. Προβλέπεται η καταβολή της σύνταξης χηρείας στα τέκνα θανόντων έως την ηλικία των 24 ετών, ανεξαρτήτως αν σπουδάζουν ή όχι και παρέχεται πλήρης “κάλυψη” για παροχές ασθενείας έως την ηλικία των 35 ετών, αν δεν απασχολούνται.

– Αυξάνεται στα 17 χρόνια από τα 13 χρόνια το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα μπορεί ο ασφαλισμένος να συμπληρώνει τις 1.000 ελάχιστες απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μέχρι τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση οριζόμενου ορίου ηλικίας ή μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

Tags
Back to top button