
Εντός του ερχόμενου μήνα, αναμένεται να κατατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, στη Βουλή η νομοθετική διάταξη σχετικά με την έκτακτη ρύθμιση οφειλών με βάση την οποία όλοι οι πληττόμενοι από την κρίση του κορωνοϊού, θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 12 άτοκες ή 24 χαμηλότοκες δόσεις.
Να σημειωθεί πως το επιτόκιο θα κυμαίνεται στο επίπεδο του 2,5%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νομοθετική διάταξη θα περιλαμβάνονται και το νέο πλαίσιο αυξημένων δόσεων για την εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και του ΕΝΦΙΑ καθώς και η έκπτωση φόρου 2% στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος.
Η ρύθμιση των 12 άτοκων ή 24 χαμηλότοκων μηνιαίων δόσεων αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2021 και θα αφορά όλες τις οφειλές που ανεστάλησαν από τον Μάρτιο όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού.
Πρόκειται για οφειλές που υπερβαίνουν συνολικά τα 3 δισ. ευρώ αν ληφθεί υπόψη και το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που θα μπορούν να τακτοποιηθούν σε 12 ή 24 χαμηλότοκες δόσεις.