Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρουμανία: Άσσος του σκακιού αποβλήθηκε αιφνιδιαστικά από διαγωνισμό - Τι συνέβη

Ο Grandmaster του σκακιού Κιρίλ Σεβτσένκο αποβλήθηκε από διαγωνισμό εθνικού επιπέδου, αφού κατηγορήθηκε για χρήση κινητού κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του αγώνα τη Δευτέρα, ο Κιρίλ Σεβτσένκο, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην 69η θέση της παγκόσμιας σκακιστικής κατάταξης, αγωνιζόταν στο ισπανικό ομαδικό πρωτάθλημα στη Μελίγια όταν σημειώθηκε το φερόμενο συμβάν εξαπάτησης. Στη συνέχεια, οι ισοπαλίες του στους δύο πρώτους γύρους της διοργάνωσης για την ομάδα Silla – Integrant Col-lectius μετατράπηκαν σε ήττες.

Σε ανακοίνωσή της, η Ισπανική Σκακιστική Ομοσπονδία (FEDA) προσδιόρισε τον λόγο της αποβολής του Shevchenko ως «τη χρήση κινητών συσκευών κατά τη διάρκεια των αγώνων του» και πρόσθεσε πως «η FEDA διατηρεί τη σταθερή δέσμευσή της κατά της εξαπάτησης στο σκάκι, ενεργώντας με τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο σε κάθε περίπτωση που εντοπίζεται. Λυπούμαστε βαθύτατα που συνέβησαν αυτά τα γεγονότα… Θέλουμε επίσης να δηλώσουμε ότι, σε κάθε περίπτωση, αυτή η ατομική συμπεριφορά δεν έχει καμία σχέση με την άψογη απόδοση του Ομίλου του και των υπόλοιπων μελών της ομάδας του».

Επίσης σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook, η ομάδα Silla – Integrant Col-lectius ανέφερε ότι «απορρίπτει με τον πιο έντονο και ωμό τρόπο κάθε πρακτική παράνομης ή/και παράνομης στρατηγικής που χρησιμοποιείται με αντιαθλητικό τρόπο για την απόκτηση πλεονεκτήματος», προσθέτοντας μάλιστα ότι διέκοψε τη σχέση της με τον Σεβτσένκο.

Σύμφωνα με το Chess.com, ο Σεβτσένκο κίνησε υποψίες όταν άρχισε να περνάει μεγάλα χρονικά διαστήματα μακριά από τη σκακιέρα κατά τη διάρκεια των πρώτων γύρων του τουρνουά. Σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής διαιτητή Óscar Bruno de Prado Rodríguez, μια κινητή συσκευή βρέθηκε αργότερα σε μία τουαλέτα, μαζί με ένα σημείωμα με γραφή παρόμοια με τον γραφικό χαρακτήρα του 22χρονου.

Αλλά την Τρίτη, η Ρουμανική Σκακιστική Ομοσπονδία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι περιμένει αδιάσειστα στοιχεία προτού βγάλει συμπέρασμα σχετικά με τους ισχυρισμούς, λέγοντας μάλιστα ότι «έχει μηδενική ανοχή στις παραβιάσεις των κανόνων του ευ αγωνίζεσθαι».

«Περιμένουμε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και θα μελετήσουμε προσεκτικά τα συνοδευτικά στοιχεία. Μέχρι στιγμής, έχουμε μόνο αναφορές στον Τύπο και υποτιθέμενους μάρτυρες, αλλά καμία επίσημη ανακοίνωση. Μέχρι τότε, είμαστε στο πλευρό του σκακιστή μας, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του. Θα τον υποστηρίξουμε όπως υποστηρίζουμε όλους τους σκακιστές μας, μέσα στα όρια των κανονισμών που ισχύουν. Αν έρθουν στο φως περαιτέρω πληροφορίες, θα αποφασίσουμε εντός της Ομοσπονδίας τα επόμενα βήματά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Σεβτσένκο αγωνιζόταν προηγουμένως για την Ουκρανία και κέρδισε τον τίτλο του Grandmaster το 2017, φτάνοντας πέρυσι στην καλύτερη κατάταξη της καριέρας του στο Νο.39.

Tags
Back to top button