Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρωσικό τελεσίγραφο στην Τουρκία: "Πιέστε τους τζιχαντιστές σας να απελευθερώσουν τους πολίτες της Ιντλίμπ"

Στις 27 Οκτωβρίου, το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία κάλεσε την Τουρκία να λάβει μέτρα για την απελευθέρωση των πολιτών που κρατούνται από τους μαχητές στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ.

«Καλούμε την τουρκική πλευρά να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την εξάλειψη τρομοκρατικών ομάδων στο έδαφος της ζώνης αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ και την απελευθέρωση πολιτών που κρατούνται παράνομα από μαχητές», δήλωσε ο Ναύαρχος Αλεξάντερ Γκρινκίβιτς, αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρωσικό CPVS λαμβάνει μηνύματα από κατοίκους οικισμών στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ σχετικά με τις συνεχιζόμενες συλλήψεις και απαγωγές δημόσιων ακτιβιστών και πολιτών που αντιτίθενται στις ενέργειες των παράνομων ένοπλων ομάδων.

«Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, επί του παρόντος, οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Hayat Tahrir Al-Sham κρατούν βίαια τουλάχιστον 2.116 άτομα σε φυλακές και σε άλλους χώρους, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων των μέσων ενημέρωσης, γιατρών, δασκάλων και εκπροσώπων του κλήρου», είπε ο Γκρίνκιβιτς.

Ανέφερε επίσης ότι τις τελευταίες 24 ώρες δεν καταγράφηκε κανένας βομβαρδισμός από παράνομες ένοπλες ομάδες που ελέγχονται από την Τουρκία.

«Ταυτόχρονα, 39 επιθέσεις καταγράφηκαν στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ από τις θέσεις της τρομοκρατικής ομάδας Jabhat Al-Nusra (συμπεριλαμβανομένων, σύμφωνα με τη συριακή πλευρά, 26 επιθέσεων) στις επαρχίες Ιντλίμπ (15 επιθέσεις), στο Χαλέπι (3 επιθέσεις), Λαττάκεια (8 επιθέσεις), Χάμα (13 επιθέσεις)», είπε.

Η Τουρκία προφανώς έχει πολύ μικρή επιρροή σε αυτές τις ομάδες, καθώς οι επιθέσεις εναντίον τουρκικών στρατευμάτων δεν είναι επίσης ασυνήθιστες. Οι ρωσοτουρκικές περιπολίες συχνά εμποδίζονται από ομάδες που υποστηρίζονται από την ίδια την Άγκυρα.

Οι «επαναστάτες» επίσης, προφανώς, δεν φροντίζουν καλά τους πολίτες που είναι, λίγο πολύ, κρατούμενοι στην Ιντλίμπ.

Tags
Back to top button