Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρωσία: Συνελήφθη Καναδός στρατηγός που προσπάθησε να δραπετεύσει από το Azovstal

Ο Καναδός στρατηγός  Τρέβορ Καντιέρ (Trevor Kadier) συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη το οποίο πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφεραν  ρωσικά μέσα ενημέρωσης και bloggers, όπως αναφέρει το .

Σύμφωνα με ευρέως διαδεδομένα δημοσιεύματα, ο στρατηγός ήταν υπεύθυνος του βιοεργαστηρίου Νο. 1, όπου 18 άτομα εργάζονταν με θανατηφόρους ιούς. Ο Καντιέρ οδηγήθηκε στη Μόσχα, όπου θα δικαστεί, αναφέρει η εφημερίδα Взгляд  (vzglyad).

Οι χρήστες του Twitter πρότειναν ότι εάν ο στρατηγός πιαστεί, να δοκιμάζοντας τα νέα φάρμακα σε αυτόν ως τιμωρία.

 Οι ρωσικές υπηρεσίες είχαν δημοσιοποιήσει ότι στο Azovstal υπάρχει ένας μισθοφόρος στρατηγός ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τον Ουκρανό πρόεδρο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Υπενθυμίζεται ότι 101 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη και μεταφέρθηκαν στο Μπεζιμένοϊ Bezymennoe του Ντόνετσκ .

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, στις 30 Απριλίου, 46 άνθρωποι εγκατέλειψαν την επικράτεια του Azovstal και τα κοντινά σπίτια και την 1η Μαΐου άλλοι 80 πολίτες διασώθηκαν από το εργοστάσιο.

Σημειώνεται ότι όσοι βγήκαν στις 30 Απριλίου αποφάσισαν οικειοθελώς να παραμείνουν στο Ντόνετσκ.

Ένας άνδρας που διασώθηκε από το εργοστάσιο ανέφερε ότι τουλάχιστον 300 άμαχοι εξακολουθούν να παραμένουν στο Azovstal.

Η εφημερίδα Vzglyad έγραψε ότι εκτός από εθνικιστές, υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της διοίκησης των χωρών του ΝΑΤΟ ενδέχεται να βρίσκονται στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη .

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε να μην εισβάλουν στο τελευταίο προπύργιο των Ουκρανών εθνικιστών στη Μαριούπολη (Αζόβσταλ), αλλά έδωσε εντολή να το μπλοκάρουν ώστε «να μην πετάξει ούτε μύγα».

--

 

 

Tags
Back to top button