Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ρωσία: «Ρεζιλεύτηκε» στο ντεμπούτο του το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ με Τεχνητή Νοημοσύνη -Σωριάστηκε στο πάτωμα (βίντεο)

Σε φιάσκο εξελίχθηκε στη Ρωσία η επίσημη παρουσίαση του πρώτου ανθρωποειδούς ρομπότ με Τεχνητή Νοημοσύνη, αφού λίγα δευτερόλεπτα αφότου εμφανίστηκε στη σκηνή σωριάστηκε στο πάτωμα.

Το ύψους 1,7 μ. ρομπότ με το όνομα AIdol παρουσιάστηκε την Τρίτη σε ένα φόρουμ τεχνολογίας στη Μόσχα με στόχο να προβληθεί η πρόοδος της Ρωσίας στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη ρομποτική.

Αλλά η επίδειξη στέφθηκε με αποτυχία καθώς το ρομπότ βγήκε τρεκλίζοντας στη σκηνή υπό τους ήχους του τραγουδιού Rocky Theme, κινήθηκε προς τα αριστερά και χαιρέτησε το κοινό, αλλά έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο πάτωμα μπροστά σε περίπου 50 δημοσιογράφους,

Το προσωπικό τράβηξε γρήγορα μια κουρτίνα στη σκηνή για να κρύψει το ρομπότ από το κοινό καθώς το απομάκρυναν από τη σκηνή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AIdol, Βλαντιμίρ Βιτούχιν, εξήγησε ότι το ατύχημα συνέβη λόγω σφάλματος βαθμονόμησης στους αλγόριθμους ισορροπίας και ελέγχου κίνησης του ρομπότ. «Πρόκειται για μάθηση σε πραγματικό χρόνο, ένα καλό λάθος γίνεται γνώση και ένα κακό λάθος γίνεται εμπειρία», είπε.

 

Tags
Back to top button