Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ρωσία: 110.378 προσκυνητές στο λείψανο του Κύπριου Αγίου Σπυρίδωνα

Περισσότεροι από 110.000 πιστοί προσήλθαν στον Καθεδρικό Ναό του Καζάν για να προσκυνήσουν το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα του Τριμυθούντος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Ταταρστάν.

Από τις 21 έως τις 25 Αυγούστου, συνολικά 110.378 προσκυνητές πέρασαν από τον ναό, ο οποίος παρέμεινε ανοικτός επί 24ώρου βάσεως προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ιερού λειψάνου στο Καζάν πραγματοποιήθηκαν πανηγυρικές ακολουθίες, στις οποίες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι πιστοί.

Η αναχώρηση του λειψάνου

Η τελετή αποχαιρετισμού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Καζάν και Ταταρστάν Κύριλλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους ενορίτες για τις προσευχές τους και για τη συνδρομή τους στη φιλοξενία του μεγάλου αριθμού προσκυνητών.

Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας, η λειψανοθήκη αναχώρησε για τη Μονή Αγίας Τριάδας Σεραφείμ–Ντιβέγιεβο, στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ.

Στη συνέχεια προβλέπεται να μεταφερθεί, μεταξύ άλλων, στην Αγία Πετρούπολη, το Πσκοφ, το Σμολένσκ, το Ιρκούτσκ, το Χαμπάροφσκ, το Τσελιάμπινσκ, το Αικατερίνμπουργκ και το Βλαντίμιρ. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στη Μόσχα, όπου το λείψανο θα εκτεθεί στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Κύπριος Άγιος που τιμάται σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο

Ο Άγιος Σπυρίδων γεννήθηκε στην Κύπρο στα τέλη του 3ου αιώνα και διετέλεσε Επίσκοπος Τριμυθούντος. Αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπητούς αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τιμάται ως θαυματουργός, σε αντίστοιχα ευρεία κλίμακα με τον Άγιο Νικόλαο.

Οι πιστοί ζητούν τη μεσιτεία του για καθημερινές, οικονομικές και οικογενειακές δυσκολίες, καθώς και για προβλήματα υγείας. Ιδιαίτερα συχνές είναι οι προσευχές για την εξεύρεση κατοικίας ή εργασίας, την απαλλαγή από χρέη και τη θεραπεία ασθενειών.

Τα λείψανα του Αγίου παρέμειναν στην Κύπρο για περισσότερο από τρεις αιώνες μετά την κοίμησή του. Τον 7ο αιώνα μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, λόγω των αραβικών επιδρομών, και μετά την Άλωση κατέληξαν στην Κέρκυρα, όπου φυλάσσονται μέχρι σήμερα.

Tags
Back to top button