Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ρεύμα: Ενισχυμένες πρωτοβουλίες για την ενεργειακή στρατηγική της Ελλάδας – Τι συζητήθηκε στο Συμβούλιο των Υπουργών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αλλαγές στο πράσινο τιμολόγιο και το «νυχτερινό» - Τι θα ισχύσει από την νέα χρονιά

«Η Ελλάδα, μαζί με τα άλλα κράτη – μέλη, θα συνεχίσει να επιμένει σε πρωτοβουλίες προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων», υπογραμμίσθηκε σε ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η συμβολή του ενεργειακού τομέα στην ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό το πρίσμα της έκθεσης του Μάριο Ντράγκι και στην ακραία απόκλιση των τιμών της αγοράς χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Δυτικής / Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/10) στο Λουξεμβούργο.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μαζί με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου και τον επικεφαλής σύμβουλο ενέργειας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, Νίκο Τσάφο.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο, στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας διεξήχθη μία εκτεταμένη συζήτηση για το ζήτημα των υψηλών τιμών ενέργειας κατά τη διάρκεια του περυσινού καλοκαιριού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο έθεσαν η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, με κοινή επιστολή των υπουργών Ενέργειας προς την Επίτροπο Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον.

Όλα τα κράτη – μέλη συμφώνησαν για την ανάγκη ενίσχυσης των διασυνδέσεων στην Ευρώπη, αν και αναγνωρίσθηκε ότι αυτό απαιτεί προσπάθεια αρκετών ετών για να ολοκληρωθεί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέδειξε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αύξηση της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και του συντονισμού άλλων διαδικασιών (π.χ. εργασίες τακτικής συντήρησης των υποδομών), ώστε να μην δημιουργούνται συνθήκες που ενθαρρύνουν αυξήσεις τιμών σε περιόδους υπερβάλλουσας ζήτησης.

Ακόμη, εκφράσθηκε η βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εργασθεί μαζί με τα τρία κράτη – μέλη που έθεσαν το ζήτημα για να βρεθούν τρόποι άμεσης αντίδρασης σε περίπτωση που επαναληφθούν τέτοια ακραία γεγονότα.

«Η Ελλάδα, μαζί με τα άλλα κράτη – μέλη, θα συνεχίσει στη βάση αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να επιμένει σε σχετικές πρωτοβουλίες προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Tags
Back to top button