
«Εχθρική» ενέργεια ενάντια στην κυριαρχία της Τουρκίας χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Άγκυρας.
Σε δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι κυρώσεις δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειες της Άγκυρας.
Όπως είπε, θα υπάρξουν ορισμένα ζητήματα, αλλά η Τουρκία δεν θα επηρεαστεί από αυτά.
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο. Σύμφωνα με την Αγκυρα, ο Τσαβούσογλου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της χώρας του για την απόφαση της Ουάσιγκτον.
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ καταδίκασε την απόφαση των ΗΠΑ. «Αυτή η απόφαση έχει διαταράξει όλες τις αξίες της συμμαχίας μεταξύ των χωρών μας», δήλωσε.