Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

"Πατέντα” για την Θεία Κοινωνία από την Εσθονική Εκκλησία

Μια απόφαση που πλασάρεται ως καινοτομία λόγω της πανδημίας και των ιδιαίτερων συνθηκών στον εκκλησιασμό, αλλά που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις, έλαβε η Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωσή της, έλαβε υπόψιν την έκκληση του Υπουργείου Υγείας και, για λόγους πρόληψης έναντι του κορονοϊού, συνέταξε ένα σύνολο κανόνων που θα ισχύουν στις εκκλησίες.

Εκτός από τα γενικά αποδεκτά μέτρα όπως η απολύμανση των χεριών στην είσοδο και η χρήση μάσκας, η Σύνοδος αποφάσισε να καταργήσει στις εκκλησίες το προσκύνημα με φιλί σε εικόνες, και στον Σταυρό και την ευλογία με λάδι. Επίσης, αντί να φιλούν το χέρι του ιερέα, οι ενορίτες θα περιοριστούν στο να σκύβουν.

Η...πατέντα όμως αφορά στην ανέπαφη Θεία κοινωνία του λαϊκού. «Κατά τη διάρκεια της Θείας κοινωνίας, κάθε λαϊκός πρέπει να ανοίξει το στόμα του με πλάτη, ρίχνοντας το κεφάλι του πίσω, έτσι ώστε ο ιερέας να μπορεί να περάσει την Κοινωνία χωρίς να αγγίξει τα χείλη, τα δόντια ή τη βλεννογόνο του στόματος», έτσι περιγράφει το περιοδικό Synod τη νέα μέθοδο.

Κατά τα άλλα οι ψάλτες και τα μέλη της χορωδίας μπορούν να είναι χωρίς μάσκα, αλλά πρέπει να διατηρούν την ασφαλή απόσταση μεταξύ τους.

Σε μικρούς ναούς, συνιστάται να εξετάζεται η δυνατότητα προεγγραφής για Λειτουργίες εάν υπάρχει δυνατότητα...

Tags
Back to top button