"Λάδι στη φωτιά" του πολέμου στην Ουκρανία και στο Ιράν, ρίχνει το νέο σαρωτικό νομοσχέδιο της Αμερικανικής Γερουσίας επιβολής κυρώσεων σε Μόσχα και Τεχεράνη, το οποίο υπερψηφίστηκε την Παρασκευή με ψήφους 86-11.
H Αμερικανική Γερουσία ψήφισε υπέρ επιβολής κυρώσεων κατά Ρωσίας-Ιράν
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου οι γερουσιαστές συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Γκράχαμ και αμέσως μετά από μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Οι προφητείες της Μπάμπα Βάνγκα για το 2026! Δύο έχουν ήδη βγει αληθινές
Ο γερουσιαστής Ραντ Πολ (Ρεπουμπλικανός-Κεντάκι) ήταν ο μόνος Ρεπουμπλικάνος που ψήφισε κατά.
Το νομοσχέδιο είχε επικεφαλής τον Γκράχαμ και τον γερουσιαστή Ρίτσαρντ Μπλούμενθαλ (Δημοκρατικός-Κονέκτικατ) και έφτασε σε περισσότερους από 60 συνυπογράφοντες αυτόν τον μήνα.
Ο Γκράχαμ ήταν ο βασικός διαπραγματευτής με τον Λευκό Οίκο, προσπαθώντας να προσαρμόσει τη διατύπωση για να εξασφαλίσει την υπογραφή του Προέδρου Τραμπ.
Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του γερουσιαστή, ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι θα εργαστούν για την ολοκλήρωση του πακέτου.
Ο Ζελένσκι και ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Στουμπ έδωσαν πειστικά επιχειρήματα για την ανάγκη του πακέτου κυρώσεων και δασμών, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία βρίσκεται σε χαμένη θέση, .
Η Γερουσία επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία, ανανεώσει τις κυρώσεις κατά του Ιράν και θα δώσει στον Πρόεδρο Τραμπ νέα εξουσία να επιβάλει δασμούς σε σημαντικούς αγοραστές ρωσικού πετρελαίου, αναφέρει λίαν έγκριτο και πάντα καλά πληροφορημένο , επισημαίνοντας:
"Η τελική ψήφιση έρχεται μετά από μήνες αναμονής και διαπραγματεύσεων με τον Λευκό Οίκο.
Το νομοσχέδιο μετονομάστηκε προς τιμήν του κύριου υποστηρικτή του, του αείμνηστου γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ (Ρεπουμπλικάνος-Νομός Καρολίνας), ο οποίος πέθανε ξαφνικά τον περασμένο μήνα.
Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία επιτάχυναν τον νόμο Lindsey O. Graham για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρά τις ανησυχίες ορισμένων Δημοκρατικών σχετικά με την παροχή στον Τραμπ περισσότερης δασμολογικής εξουσίας.
Αποκάλυψη Τάκερ Κάρλσον: Μισούν τη Ρωσία επειδή είναι χριστιανική
Ο γερουσιαστής Ράφαελ Γουόρνοκ (Δημοκρατικός-Τζόρτζια), ειδικότερα, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη διάταξη.
Ο Γκράχαμ υποστήριξε το νομοσχέδιο με τον γερουσιαστή Ρίτσαρντ Μπλούμενθαλ (Δημοκρατικός-Κονέκτικατ).
Οι στοχευμένες κυρώσεις
Θα επέτρεπε στον Τραμπ να επιβάλει δασμούς έως και 100% στις εισαγωγές από χώρες που συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Θα στοχεύει επίσης τον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας, το δίκτυο των παλαιών δεξαμενόπλοιων που χρησιμοποιούνται για την αποφυγή των δυτικών κυρώσεων κατά την εξαγωγή ρωσικού πετρελαίου.
Η νομοθεσία παρατείνει τις κυρώσεις κατά του Ιράν που πρόκειται να λήξουν μετά το τέλος του έτους."
Ελένη Φωτιάδου...Έγινε “πόρνη”, μπήκε στα κυκλώματα και κοιμήθηκε με τον φονιά για να δικαιώσει τη νεκρή κόρη της
Τα επακόλουθα
Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι οι ΗΠΑ με τις προτροπές Ζελένσκι σφίγγουν την οικονομική θηλιά στο λαιμό της Ρωσίας, προκαλώντας εύλογες ανησυχίες για την αντίδραση του Πούτιν, ο οποίος αφενός δεν θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος πριν καταλάβει το 100% των εδαφών του Ντονμπάς, αφετέρου είναι πάρα πολύ πιεσμένος στο εσωτερικό της χώρας του λόγω της παρατεταμένης διάρκειας του πολέμου με την Ουκρανία, αλλά και των εκτεταμένων πληγμάτων που δέχθηκαν οι πετρελαϊκές υποδομές της χώρας της Ρωσίας από Drones και πυραύλους των Ουκρανών.
Τα παραπάνω αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει τον Πούτιν να κάνει επιπλέον σκέψεις-μηδέ αποκλειομένης της χρήσης- τακτικών πυρηνικών όπλων στο πεδίο των μάχης με την Ουκρανία-για πρώτη φορά παγκοσμίως-.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια να αλλάξει όχι μόνο ο τρόπος διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων παγκοσμίως, αλλά και τα ισχύοντα δόγματα, ακόμη και οι εξοπλιστικοί προσανατολισμοί των χωρών προς την απόκτηση τακτικών πυρηνικών όπλων πάση θυσία, ανοίγοντας έναν τεράστιο ασκό του Αιόλου στον τομέα της διάδοσης των πυρηνικών όπλων.
Τέλος η παράταση κυρώσεων κατά του Ιράν μέχρι το τέλος του 2026 από τιην Αμερικανική Γερουσία, υποδηλώνει για πολλοστή φορά την καχυποψία που επικρατεί μεταξύ Ουάσιγκτον-Τεχεράνης για την τήρηση συμφωνίας μεταξύ τους για τερματισμό του πολέμου και άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ.