Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

"Βουλιάζει" οικονομικά η Turkish Airlines - Σε άδεια άνευ απολαβών οι πιλότοι

Η Turkish Airlines έχει θέσει τους μη Τούρκους πιλότους της σε άδεια άνευ απολαβών για να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας κορονοϊού, σύμφωνα με τα email της εταιρείας και δημοσιεύονται από το Bloomberg. Ο τουρκικός αερομεταφορέας έχει ενημερώσει τους αλλοδαπούς που ανήκουν στο πλήρωμα της Turkish Airlines μέσω email ότι η άδεια τους ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου και ότι η απόφαση θα επανεξεταστεί μετά από έξι μήνες.

Στα ηλεκτρονικά μηνύματα της εταιρείας δεν αναφέρεται πόσοι εργαζόμενοι θα επηρεαστούν. Δεν γίνεται ωστόσο σαφές εάν θα επηρεαστούν και οι Τούρκοι υπήκοοι. Εκπρόσωπος της Turk Hava Yollari AO, όπως είναι επίσημα γνωστή η αεροπορική εταιρεία, αρνήθηκε να σχολιάσει. Σε δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται ότι δεν κατέστη δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία κατά το Σαββατοκύριακο με την εργατική ένωση Hava-Is, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 75% των 30.000 υπαλλήλων της αεροπορικής εταιρείας.

Όπως όλοι οι αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο, η Turkish Airlines έχει πληγεί από τον συνδυασμό των περιορισμών των ταξιδιών αλλά και της πτώσης της ζήτησης για ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ανέφερε απώλειες 2,23 δισεκατομμυρίων λιρών (280 εκατομμύρια δολάρια) το δεύτερο τρίμηνο, με τον αριθμό των επιβατών να έχει μειωθεί κατά σχεδόν κατά δύο τρίτα μέχρι στιγμής φέτος. Σε αντίθεση με πολλές άλλες αεροπορικές, η Turkish Airlines απέφυγε την διακοπή εργασιών ή την κρατική στήριξη. Αντ ‘αυτού, έχει μειώσει τους μισθούς των πιλότων στο μισό μέχρι το 2021 όπως και επίσης και για άλλους εργαζομένους.

Η τελευταία απόφαση είναι σύμφωνη με μια επίσημη πρόταση που υποβλήθηκε τον Αύγουστο, όταν οι τουρκικές αρχές αεροπορίας ζήτησαν από τις αεροπορικές εταιρείες τη γνώμη τους σχετικά με την απόλυση ξένου προσωπικού προτού απολυθούν οι Τούρκοι υπήκοοι. Η Τουρκία είχε συμβουλέψει τις αεροπορικές εταιρείες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να απολύσουν τους αλλοδαπούς υπαλλήλους πρώτα εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Ο επικεφαλής Ilker Ayci δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας, αλλά θα χρειαστούν κάποιες «θυσίες» στο δρόμο.

Tags
Back to top button