Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος σας λέει ψέματα (βίντεο)

Δείτε στο βίντεο 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σας λέει ψέματα. Η γλώσσα του σώματος και ο τρόπος ομιλίας «κρύβουν» πολλά…

Η γλώσσα του σώματος, το ύφος, ο τρόπος και το περιεχόμενο ομιλίας καθορίζουν αν κάποιος λέει ψέματα ή όχι. Δείτε πώς να καταλάβετε αν κάποιος σας λέει ψέματα.

Συνήθως όσοι λένε ψέματα, μιλούν στον τρίτο ενικό. Αυτό σημαίνει ότι μιλούν για μια ιστορία τρίτου προσώπου, που έχει την τάση να είναι φανταστική. Δεν μεταφέρουν ακριβώς τις κινήσεις ή τις φράσεις τους, αλλά τα παρουσιάζουν σαν να ήταν παρόντες, δίχως πολλές όμως λεπτομέρειες και με ανακρίβειες.

Άλλος ένας τρόπος να εντοπίσετε αυτόν που σας λέει ψέματα, είναι η θετική ή η αρνητική συμπεριφορά του. Όταν κάποιος λέει ψέματα, τείνει να συμπεριφέρεται υπερβολικά και με αρνητισμό. Για παράδειγμα, όταν κάποιος χρησιμοποιεί μια δικαιολογία, την συνοδεύει με μία βρισιά ή λέει πολλά πράγματα που του συνέβησαν μαζί. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται αντιληπτός. Μόνο ο ένοχος έχει ανάγκη να πει πολλά γιατί νιώθει τύψεις και προσπαθεί να δικαιολογήσει την πράξη του.

Έρευνες μάλιστα έχουν αποδείξει ότι όσοι λένε ψέματα, μπερδεύουν την γλώσσα τους και χάνουν τα λόγια τους. Επειδή ο ψεύτης προσπαθεί να σκαρφιστεί μια γρήγορη απάντηση στις ερωτήσεις σας, θα «πέσει στην παγίδα» να πει περιττές λεπτομέρειες και να κάνει λάθη στη σύνταξη μιας πρότασης. Η συμπεριφορά αυτή «κρύβει» σημάδια αμηχανίας και αβεβαιότητας.

Και τέλος, τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα! Ειδικοί εκτιμούν ότι τα μάτια μας δεν μπορούν ποτέ να κρυφτούν. Όταν έκαναν πειράματα σε ανθρώπους που έλεγαν ψέματα, κατέληξαν σε ένα κοινό συμπέρασμα. Όσοι έλεγαν ψέματα, άνοιγαν πολύ τα μάτια τους, ώστε να πείσουν τον συνομιλητή τους. Ενώ, όσοι έλεγαν την αλήθεια, δεν τα άνοιγαν, αφού δεν είχαν την ανάγκη να τον πείσουν.

Δείτε εδώ 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σας λέει ψέματα:

Tags
Back to top button