Το τελευταίο διάστημα οι τιμές των τροφίμων έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο. Συγκεκριμένα, μεταξύ των προϊόντων που διαθέτουν υπέστη τη μεγαλύτερη αύξηση βρίσκουμε αναμφίβολα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδοένα από τα βασικά συστατικά της μεσογειακής κουζίνας.
Όποιος το αγόρασε πρόσφατα γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα μπουκάλι λάδι του ενός λίτρου έχει πλέον κοστίσει πάνω από 8-9 ευρώ το τεμάχιο, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την απόδειξη στο ταμείο του σούπερ μάρκετ.
Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα θα σας ενδιαφέρει να το μάθετε υπάρχουν κάποιες φθηνότερες εναλλακτικές με το οποίο θα αντικαταστήσει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο τραπέζι. Μάθετε ποια είναι τώρα και δεν θα το μετανιώσετε!
Πώς να αντικαταστήσετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις
Εάν κάνετε τα πάντα για να εξοικονομήσετε χρήματα όταν πηγαίνετε για ψώνια, θα σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι ένα από τα προϊόντα που τώρα κοστίζει περισσότερο από όλα, δηλαδή Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να αντικατασταθεί με εναλλακτικά εξίσου έγκυρο, αλλά σίγουρα φθηνότερο.
Λάδι καρύδας: λαμβάνεται από πολτό καρύδας. Το σημείο καπνού του είναι αρκετά υψηλό, επομένως είναι εξαιρετικό για τηγάνισμα και ψήσιμο.
Έλαιο αβοκάντο: Προέρχεται επίσης από τον πολτό του ομώνυμου καρπού και είναι μια υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική του κλασικού ελαιόλαδου. Έχει βουτυρώδη και κρεμώδη υφή και το σημείο καπνού είναι αρκετά ψηλό.
Διαυγασμένο βούτυρο: γενικά το ελαιόλαδο μπορεί να αντικατασταθεί με βούτυρο. Για το τηγάνισμα συνιστάται η χρήση διαυγασμένου βουτύρου που έχει υψηλό σημείο καπνού.
Σουσαμέλαιο ή λινέλαιο: Έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση, γι’ αυτό και δεν είναι κατάλληλο για όλες τις παρασκευές. Για παράδειγμα, δεν είναι πολύ κατάλληλο για επιδόρπια. Αντιθέτως, είναι η ιδανική βάση για την παρασκευή σάλτσες και το σοτάρισμα υλικών σε τηγάνι. Επιπλέον, είναι καλό για ντρέσινγκ σαλάτας και για νόστιμες μαρινάδες.
Γιαούρτι: Είναι τέλειο για χρήση αντί για λάδι σε ψημένα προϊόντα, καθώς προσθέτει κρεμώδη υφή στη ζύμη, ειδικά στην περίπτωση των γλυκών.
Πουρές μήλων: μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γλυκών και ψωμιού. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες. Επιπλέον, προσθέτει φυσικά υγρασία και γλυκύτητα στη ζύμη.