Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πώς και τι ώρα θα φτάσει το άγιο φως στην Ελλάδα και τις ενορίες

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός και οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες για την καθιερωμένη μεταφορά του αγίου φωτός το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Όπως κάθε χρόνο, η διαδικασία απαιτεί ακριβή συντονισμό και γρήγορα αντανακλαστικά, προκειμένου το ανέσπερο φως να φτάσει εγκαίρως στις ενορίες όλης της χώρας για την κορύφωση του θείου δράματος και την ακολουθία της Ανάστασης.

Σύμφωνα με τον επίσημο σχεδιασμό, η άφιξη θα πραγματοποιηθεί αρχικά στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η αεροπορική μεταφορά του από τα Ιεροσόλυμα γίνεται με μέριμνα της κυβέρνησης, η οποία αναλαμβάνει το πρώτο, κρίσιμο σκέλος του ταξιδιού. Αμέσως μετά την υποδοχή του στην αθηναϊκή πρωτεύουσα, ξεκινά η διαδικασία της διανομής του στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια.

Η εναέρια σκυταλοδρομία της διανομής

Για την ταχύτατη μεταφορά του σε κάθε γωνιά της χώρας, έχουν επιστρατευτεί τα πτητικά μέσα της AEGEAN, της Olympic Air και της Sky Express. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί τόσο μέσω του τακτικού προγράμματος πτήσεων που εξυπηρετούν ήδη το επιβατικό κοινό, όσο και μέσω έκτακτων, ειδικών δρομολογίων που σχεδιάστηκαν και εκτελούνται αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Το δίκτυο των πτήσεων καλύπτει μια ευρεία γεωγραφική περίμετρο, από τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου έως τη βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, διασφαλίζοντας ότι η παράδοση θα πραγματοποιηθεί έγκαιρα σε όλα τα νευραλγικά σημεία της περιφέρειας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των AEGEAN και Olympic Air

Οι εταιρείες AEGEAN και Olympic Air έχουν ανακοινώσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των πτήσεών τους, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν κεντρικά αεροδρόμια της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, προκειμένου να διευκολυνθεί η περαιτέρω οδική μεταφορά από τις κατά τόπους μητροπόλεις. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Αθήνα – Ζάκυνθος: (OA 052) 19:30 – 20:50

  • Αθήνα – Θεσσαλονίκη: (A3 126) 20:10 – 21:05

  • Αθήνα – Ιωάννινα: (A3 166) 20:10 – 21:25

  • Αθήνα – Μύκονος: (OA 3000 - έκτακτη πτήση) 19:30 – 20:15

  • Αθήνα – Λήμνος: (A3 266) 19:50 – 20:50

  • Αθήνα – Σάμος: (OA 3004 - έκτακτη πτήση) 19:30 – 20:30

  • Σάμος – Κως: (OA 3004 - έκτακτη πτήση) 20:50 – 21:30

  • Αθήνα – Χίος: (A3 278) 20:35 – 21:25

  • Αθήνα – Καβάλα: (A3 154) 20:00 – 21:15

  • Αθήνα – Βόλος: (OA 3002 - έκτακτη πτήση) 19:30 – 20:40

  • Βόλος – Κεφαλονιά: (OA 3002 - έκτακτη πτήση) 21:00 – 21:50

Οι προορισμοί και οι ώρες άφιξης της SKY express

Σημαντική είναι και η συμβολή της SKY express, η οποία έχει προγραμματίσει αντίστοιχες πτήσεις για τη μεταφορά του αγίου φωτός, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο σε προορισμούς της Κρήτης, του ανατολικού Αιγαίου και των Επτανήσων. Τα δρομολόγια διαμορφώνονται ως ακολούθως:

  • Αθήνα – Αλεξανδρούπολη: (GQ294) 20:30 – 21:45

  • Αθήνα – Ηράκλειο: (GQ216) 20:55 – 21:45

  • Αθήνα – Κέρκυρα: (GQ274) 20:30 – 21:35

  • Αθήνα – Χανιά: (GQ256) 21:10 – 22:05

  • Αθήνα – Μυτιλήνη: (GQ304) 20:15 – 21:20

  • Αθήνα – Ρόδος: (GQ284) 20:35 – 21:35

  • Αθήνα – Σαντορίνη: (GQ356) 20:20 – 21:15

Η ολοκλήρωση αυτού του απαιτητικού πτητικού προγράμματος αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί με ασφάλεια έως αργά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Μετά την προσγείωση των αεροσκαφών στα τοπικά αεροδρόμια, ο κρατικός μηχανισμός παραδίδει τη σκυτάλη στις κατά τόπους αρχές και την εκκλησία, επιτρέποντας τη μεταφορά του φωτός στους ιερούς ναούς λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Tags
Back to top button