Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Πώς δημιουργούνται οι μνήμες - Εκπληκτική επιστημονική ανάλυση

Ο εγκέφαλος κάνει δύο «αντίγραφα» για κάθε γεγονός-περίπτωση!

Οι επιστήμονες περιγράφουν την ανακάλυψη ως «όμορφη» και δηλώνουν ότι έμειναν έκπληκτοι, όταν εντόπισαν πώς οι αναμνήσεις δημιουργούνται και αποθηκεύονται.

Βρήκαν ότι ο εγκέφαλος φτιάχνει δύο μνήμες των γεγονότων: η μία για το παρόν και η δεύτερη, μακροπρόθεσμη.

Οι ερευνητές σκέφτηκαν ότι όλες οι μνήμες ξεκινούν ως βραχυπρόθεσμες και στη συνέχεια, μετατρέπονται σε μια «έκδοση ζωής».

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα ευρήματα -από το MIT στις ΗΠΑ και από μια ομάδα στην Ιαπωνία- είναι «όμορφα και πειστικά».

Στη συλλογή και αποθήκευση των προσωπικών εμπειριών εμπλέκονται δύο τμήματα του εγκεφάλου: ο ιππόκαμπος, που διατηρεί τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και ο φλοιός, τις μακροχρόνιες.

Αυτή η ανακάλυψη έγινε στη δεκαετία του 1950, μετά την υπόθεση ενός ανθρώπου του οποίου ο ιππόκαμπος καταστράφηκε σε μια χειρουργική επέμβαση. Ο Χένρι Γκούσταβ Μολέισον δεν ήταν σε θέση να κάνουν νέες μνήμες.

Τότε, οι επιστήμονες σκέφτηκαν ότι οι μνήμες πρέπει να σχηματίζονται στον ιππόκαμπο και στη συνέχεια να μεταφέρονται στο φλοιό, όπου «αποθηκεύονται».

Ωστόσο, τα νέα πειράματα στο ΜΙΤ, τα οποία έγιναν σε ποντίκια, δημιούργησαν μια πολύ διαφορετική θεωρία. Τα αποτελέσματά τους, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Science, έδειξαν ότι οι μνήμες σχηματίζονται ταυτόχρονα στον ιππόκαμπο και στον φλοιό!

:  / Εικόνες 

Tags
Back to top button