Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρώην λογογράφος του Πούτιν: «Αν ήξερε τι θα γινόταν μετά την εισβολή, δεν θα είχε ξεκινήσει»

«Αν ο Πούτιν ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία, δεν θα το είχε κάνει ποτέ αυτό». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε έναν άνθρωπο που -κατά κάποιο τρόπο- ήταν η φωνή του ρώσου προέδρου. Τον άλλοτε λογογράφο του, Αμπάς Γκαλιάμοφ.

Μιλώντας σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Γκαλιάμοφ, ο οποίος πλέον ζει μόνιμα στο Ισραήλ, υποστηρίζει: «Ο Πούτιν είναι έτοιμος να σταματήσει την εισβολή, αλλά χρειάζεται κάποιο τρόπαιο για να το παρουσιάσει στο ρωσικό κοινό και τις ρωσικές ελίτ».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο Πούτιν πίστευε πως η εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν γρήγορη και αποφασιστική και θα τελειώσει σε «δύο ή τρεις ημέρες» μετά από τις οποίες θα ήταν σε θέση να επιβάλει μια κυβέρνηση-μαριονέτα. «Ο ρώσος πρόεδρος καταλαβαίνει ότι μπήκε σε μπελάδες και σίγουρα δεν το υπολόγιζε» προσθέτει.

Βρετανία: Η πάταξη του «μαύρου χρήματος» ξεκινά με αφορμή τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τους φίλους του

Το κύριο κίνητρο

Όπως λέει, το κύριο κίνητρο για την εισβολή δεν είχε «καμία σχέση με την Ουκρανία ή με τις ΗΠΑ ή με το ΝΑΤΟ, αλλά με τη φθίνουσα εγχώρια δημοτικότητα του Πούτιν», η οποία «πέφτει τα τελευταία τρία, τέσσερα χρόνια και τα αισθήματα διαμαρτυρίας αυξάνονται. Ο Πούτιν θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα». Αυτό -τονίζει- τον ώθησε να ξεκινήσει τον πόλεμο με την ελπίδα ότι ο πατριωτισμός θα τονώσει τη δημοτικότητά του.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες διπλωματικές κινήσεις του Ισραήλ να μεσολαβήσει μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ο Αμπάς Γκαλιάμοφ λέει ότι, εάν ο ηγέτης της Ρωσίας είναι πρόθυμος να ακούσει τη λογική, «σίγουρα είναι μόνο ο ισραηλινός πρωθυπουργός που θα μπορέσει να φέρει σε πέρας μία τέτοια αποστολή».

«Όλοι γνωρίζουμε ότι, από όλες τις χώρες του πρώτου κόσμου, από όλες τις δημοκρατικές χώρες, το Ισραήλ έχει τις καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία» εξηγεί και συμπληρώνει:

«Ο Πούτιν αντιμετωπίζει το Ισραήλ διαφορετικά. Έτσι, αν υπάρχει κάτι γενικά που μπορεί να βοηθήσει τη Δύση και τη Ρωσία να βρουν κοινό έδαφος, τότε αυτό είναι μέσω του Ισραήλ».

Tags
Back to top button