Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρώην Α/ΓΕΕΔ της Πολωνίας: Το Κίεβο να προετοιμαστεί διότι όλη η ουκρανική επικράτεια θα τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο

Εν μέσω ραγδαίων εντεινόμενων ουκρανικών ηττών σε πολλαπλά μέτωπα, και ιδιαίτερα ταχείας φθοράς των επίλεκτων ουκρανικών και ξένων δυνάμεων που στάλθηκαν στην περιοχή του Κούρσκ της Ρωσίας στις αρχές Αυγούστου, η συναίνεση στον δυτικό κόσμο μετατοπίζεται όλο και περισσότερο προς μια εξαιρετικά απαισιόδοξη προοπτική για το μέλλον της κοινής πολεμικής προσπάθειας εναντίον της Ρωσίας.

Ειδικότερα, οι συνεχείς προελάσεις των ρωσικών δυνάμεων σε τμήματα της αμφισβητούμενης περιοχής του Ντονμπάς που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της οικονομίας της Ουκρανίας, έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τέλος στις προσπάθειες του Κιέβου και των δυτικών συμμάχων της να διατηρήσουν ένα ΝΑΤΟ ευθυγραμμισμένο κατά της Μόσχας, .

Όλα τα καλούδια της Ουκρανίας ( βιομηχανία χάλυβα και οπτόανθρακα) πέφτουν στα χέρια των Ρώσων  

Η ουκρανική βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα, για παράδειγμα, θεωρείται ότι κινδυνεύει ιδιαίτερα λόγω της αδιάκοπης ρωσικής προέλασης προς την πόλη του Ποκρόβσκ.

H Δύση θα καταστραφεί μετά τις εκλογές των ΗΠΑ! Έρχονται εμφύλιοι, μαζικές πτωχεύσεις και κραχ στις αγορές

Αυτές οι εξελίξεις θέτουν τόσο το εργοστάσιο εξόρυξης και επεξεργασίας στο Ποκρόβσκ, όσο και το μεγαλύτερο ανθρακωρυχείο οπτανθρακοποίησης της χώρας στην Κράσνα Αρμέγιασκαγια, σε σοβαρό κίνδυνο με κάθε τρόπο από τους Ρώσους.

Ενώ η Ουκρανία το 2021 ΉΤΑΝ 14η στον κόσμο στην παραγωγή χάλυβα, λόγω της κληρονομιάς της τεράστιας βιομηχανίας χάλυβα που κληρονόμησε από τη σοβιετική εποχή,  η χώρα έπεσε στην 24η θέση μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία το 2022.

Όπως παρατήρησε Βρετανός Οικονομολόγος, "η Ρωσία θα μπορούσε σύντομα να «καταστρέψει την εναπομείνασα βιομηχανία χάλυβα της Ουκρανίας», τονίζοντας ότι η πλήρης κατάληψη του Ποκρόβσκ δεν ήταν απαραίτητη για να επιτευχθεί αυτό".

"Καθώς προελαύνουν, [τα ρωσικά στρατεύματα] θα προσπαθήσουν να διακόψουν την παροχή ρεύματος και να μπλοκάρουν τον κεντρικό δρόμο που μεταφέρεται ο άνθρακας στα δυτικά.

Στη συνέχεια θα κάνουν το ίδιο σε ένα άλλο μικρότερο ανθρακωρυχείο οπτανθρακοποίησης 18 χλμ βόρεια του Ουντάτσνου, στην Ντομπροπίλυα», σημείωσε ο ίδιος σε  βρετανική εφημερίδα.

Η Ουκρανία βασίζεται ήδη στη δυτική βοήθεια για τη χρηματοδότηση της μεγάλης πλειοψηφίας των κρατικών δαπανών, που κυμαίνονται από τις συντάξεις έως την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την απόκτηση όπλων.

Συναγερμός από Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ)! Κραχ και πόλεμος απειλούν την παγκόσμια οικονομία

Η κατάρρευση μιας από τις σημαντικότερες εναπομείνασες βιομηχανίες της, θα ασκούσε τεράστια περαιτέρω πίεση στους δυτικούς χορηγούς της.

Η Wall Street Journal έγραψε ότι η μείωση των προμηθειών όπλων από τους δυτικούς συμμάχους και η τεράστια κατωτερότητα στη δύναμη πυρός, είναι μεταξύ των παραγόντων που αφήνουν τις προοπτικές των ουκρανικών δυνάμεων να κρατηθούν στην πρώτη γραμμή να φαίνονται ζοφερές.

Η κατάσταση της χώρας έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη από την επανέναρξη των ρωσικών επιθέσεων στις υποδομές της Ουκρανίας, αφήνοντας αυξανόμενα τμήματα του πληθυσμού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η εφημερίδα προέβλεψε ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα δύσκολος, με την ουκρανική αεράμυνα να μειώνεται αφήνοντας τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας ευάλωτες καθώς οι θερμοκρασίες θα πέφτουν ραγδαία.

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι το 90 τοις εκατό της ικανότητας παραγωγής θερμικής ενέργειας της χώρας, έχει ήδη καταστραφεί από τις ρωσικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανησυχούν έντονα για το γεγονός ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών για την ανατροπή της κατάστασης στην πρώτη γραμμή.

Παρέχοντας εικόνα για τη μεταβαλλόμενη συναίνεση στον δυτικό κόσμο, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Πολωνίας Rajmund Andrzejczak τόνισε τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, την ανάγκη προετοιμασίας για ένα μέλλον στο οποίο όλη η σημερινή ουκρανική επικράτεια θα τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.

Όπως τόνισε ο Πολωνός απόστρατος Στρατηγός, ο δυτικός αμυντικός σχεδιασμός αναμένεται να επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην ασφάλεια των συνόρων του ΝΑΤΟ σε μια εποχή όπου η Ουκρανία θα φιλοξενεί πλέον ρωσικές δυνάμεις.

Όλα δείχνουν ότι η αναμενόμενη ρωσική χερσαία επίθεση που έρχεται θα δώσει τέλος στην ύπαρξη της Ουκρανίας, που θυσιάστηκε για τα συμφέροντα ΗΠΑ και ΕΕ, κάνοντας τον ανθό της κοινωνίας της  βορά στα ρωσικά πυροβόλα και βόμβες.

Το μάθημα αυτό να γίνει κατανοητό από όλες τις χώρες στην Ευρώπη, και ειδικά την Ελλάδα, η οποία οφείλει να κοιτά τα συμφέροντα της, τα οποία δεν θα πρέπει να τα βασίζει σε καμία μεγάλη δύναμη διότι θα οδηγηθεί σε τραγωδίες, όπως έχει δείξει και η πολύχρονη ιστορία μας ειδικά το 1922.  

Tags
Back to top button