Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρωτοφανής κρίση σε ΕΕ και Λιβύη! Ο Χαφτάρ έδιωξε την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία που συμμετέχει και ο Πλεύρης

Ως ανεπιθύμητους εκδιώκει από την ανατολική Λιβύη τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης - μεταξύ αυτών και τον Ελληνα υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνο Πλεύρη - το καθεστώς Χαφτάρ, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για καταχρήσεις των Υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Μάλτας και του Επιτρόπου Μετανάστευσης της ΕΕ. 

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ρωσία! Το Ρότερνταμ το μεγαλύτερο λιμάνι της ΕΕ μετατρέπεται σε οχυρό του ΝΑΤΟ


Εκτιμάται ότι το καθεστώς της ανατολικής Λιβύης προχώρησε στην πρωτοφανή αυτή κίνηση επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ. Αρχικές πληροφορίες ήθελαν τους  υπουργούς να είναι εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης, ωστόσο λίγο πριν τις 18:00 τα αεροπλάνα που θα τους μετέφεραν απογειώθηκαν για τις χώρες προορισμού τους, χωρίς εν τέλει να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη και οι προγραμματισμένες συναντήσεις.

Το χέρι του Μακρόν… έμεινε στον αέρα! Η Μπριζίτ ξανακλέβει την παράσταση με ένα επικό σνομπάρισμα

Μάλιστα, η κυβέρνηση της Βεγγάζης με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την ακύρωση της επίσκεψης κατηγορώντας τους τρεις υπουργούς και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για κατάφωρη παραβίαση των διπλωματικών αρχών καθώς όπως τονίζει «δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που διέπουν την είσοδο και την παραμονή διπλωματών και αλλοδαπών, όπως προβλέπονται από τις αποφάσεις της λιβυκής κυβέρνησης».

Άτυπη μετάφραση της ανακοίνωσης:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Κράτος της Λιβύης – Λιβυκή Κυβέρνηση

Δήλωση της λιβυκής κυβέρνησης υπ’ αριθμ. (19) του έτους 2025 σχετικά με τις παραβιάσεις των Υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Μάλτας και του Επιτρόπου Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η πράξη αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των διπλωματικών αρχών και των διεθνών συμβάσεων, και η συμπεριφορά τους αντιπροσωπεύει έλλειψη σεβασμού προς την εθνική κυριαρχία της Λιβύης και αποτελεί παραβίαση των λιβυκών νόμων, καθώς δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που διέπουν την είσοδο και την παραμονή διπλωματών και αλλοδαπών, όπως προβλέπονται από τις αποφάσεις της λιβυκής κυβέρνησης.

Κατά συνέπεια, ακυρώνονται οι προγραμματισμένες επισκέψεις των Υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Μάλτας, καθώς και του Επιτρόπου Μετανάστευσης, και οι εν λόγω αποστολές ενημερώνονται ότι είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουν αμέσως το Διεθνές Αεροδρόμιο Βεγγάζης και τη λιβυκή επικράτεια, καθώς θεωρούνται ανεπιθύμητοι.

Η λιβυκή κυβέρνηση τονίζει εκ νέου προς όλους τους διπλωμάτες και τα μέλη διεθνών αποστολών και οργανισμών, είτε είναι κυβερνητικοί είτε μη, την ανάγκη για πλήρη σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας της Λιβύης, μέσα από την πλήρη συμμόρφωση με τις λιβυκές νομοθεσίες, τις διεθνείς συνθήκες και τις αναγνωρισμένες διαδικασίες για την οργάνωση επισκέψεων αντιπροσωπειών, και την υποχρέωση να συνεργάζονται με τη λιβυκή κυβέρνηση με βάση όσα ορίζονται στις συμφωνίες, τις συνθήκες και τις διεθνείς αναγνωρίσεις.

Δρ. Οσάμα Σαάντ Χάμαντ
Πρωθυπουργός της λιβυκής κυβέρνησης

Έκδοση στη Βεγγάζη, 8 Ιουλίου 2025
 

 

 

 

 

 

 

 

Tags
Back to top button